”Turiştii, fie români, fie străini, ar trebui încurajaţi să vină, să stea şi să cheltuie cât mai mult în Centrul Istoric, nu să fie izgoniţi pentru că s-a închis programul. Dacă iniţiativa municipalităţii va fi pusă în practică, încasările localurilor din Centrul Istoric, de circa 150 de milioane de euro anual, se vor reduce la un sfert, iar multe dintre planurile de dezvoltare şi de renovare din zonă vor fi anulate. În plus, multe dintre spaţii se vor închide, deoarece chiriile imense nu vor mai putea fi acoperite doar din activitatea de zi”, a afirmat Dan Matei Agathon, preşedintele FPTS.

Potrivit acestuia, Primăria Capitalei ar trebui să adopte o atitudine de încurajare a turismului de divertisment din zona Centrului Istoric, care şi-a dovedit deja viabilitatea nu doar pentru turiştii români, ci şi pentru cei străini.

Conform unui proiect de regulament lansat recent în dezbatere publică, terasele sezoniere delimitate de Bd. Carol, Bd. Elisabeta, str. Hristo Botev, Splaiul Independenţei şi Calea Victoriei vor funcţiona doar până la ora 22.00.

Va exista însă şi o excepţie de la această regulă. Astfel, terasele din zona delimitată de str. Lipscani, Bd. I.C. Brătianu, Splaiul Independenţei şi Calea Victoriei vor fi deschise de luni până joi, până la ora 24.00. Pentru vineri, sâmbătă şi duminică, programul poate fi extins cu o oră.

Proiectul a fost iniţiat pentru a pune capăt ‘agresării şi degradării peisajului urban’, şi pentru a rezolva problema teraselor sezoniere amenajate inadecvat.

Terasele sezoniere din Centrul Istoric al Capitalei funcţionează în fiecare an în perioada 15 martie – 15 noiembrie.
Sursa: Agerpres