Simona Halep va primi o reducere a sentinței

Simona Halep va face apel la Lausanne. Aceasta este declarația sportivei după ce, pe 12 septembrie 2023, ITIA a publicat verdictul din procesul ei de dopaj.

Wayne Odesnik este un fost jucător profesionist de tenis din SUA. Dintre toți sportivii care și-au oferit opinia pe acest subiect, el este probabil cel mai avizat pentru că a primit o suspendare de 15 ani pentru dopaj.

Fostul tenismen a făcut afirmații despre ceea ce crede că se va întâmpla cu Simona Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Odesnik a prezentat o perspectivă personală cu privire la cazul lui Simona Halep.

Odesnik se afla pe locul 77 ATP la data de 13 aprilie 2009. Sportivul a câștigat de-a lungul carierei un total de 14 titluri în competițiile Challenger și ITF.

Wayne Odesnik și-a spus părerea pe rețelele de socializare. El consideră că Halep se poate aștepta la o înjumătățire a pedepsei, în acest caz, românca va rămâne suspendată pe o perioadă de doi ani.

Odesnik povestește cum se simte un sportiv care trece printr-o astfel de experiență

„Cineva care a trecut prin acest proces este sută la sută neputincios, iar drepturile sale sunt foarte limitate.

Să scurtez, ce se va întâmpla cel mai probabil este că suspendarea Simonei Halep se va reduce de la patru ani la doi ani”, și-a început mesajul Wayne Odesnik.

Fostul tenismen este de părere că este bine că Simona Halep dispune de mijloacele financiare necesare pentru o luptă lungă în instanțe, deoarece probabil că procesul va fi unul foarte costisitor.

„Totuși, ca acest lucru să se întâmple, cel mai probabil Simonei îi va lua cel puțin șase luni pentru a face apel, așa că, atunci când i se va reduce sancțiunea (cu siguranță are banii necesari să facă apel), nu va mai fi jucat deja de aproape doi ani”, spune el.

Wayne Odesnik estimează că o vom vedea pe Simona înapoi pe teren abia în 2025

Sportivul anunță că cel mai fericit scenariu este acela că Halep va reveni la Jocurile Olimpice din 2024. Însă scenariul cel mai sumbru este altul.

„Așadar, cel mai fericit scenariu este că va reveni până la Jocurile Olimpice de anul viitor. Cel mai sumbru scenariu este că va juca în 2025.

În orice caz, eu cred că o vom revedea pe teren, dar procesul este unul extrem de scump și epuizant. Sper că va avea parte de liniște, dar cei de la ITF sunt cei mai răi”, a mai scris Wayne Odesnik, într-un comentariu pe Facebook.

Ulterior, acest comentariu a devenit viral și pe Twitter.