Angajaţii CFR care au declanşat azi o grevă spontană au încetat protestul în jurul orei 12.30, iar trenurile oprite în gări au repornit spre destinaţiile finale.

Sindicaliştii CFR de pe raza Regionalei Constanţa au încetat protestul, la 12.30, iar cele şapte trenuri oprite în gări au plecat spre destinaţie cu întârzieri de circa 60 de minute.,Potrivit liderului Uniunii Sindicale „Feroviarul” Constanţa, Vasile Anghel, angajaţii au încetat protestul după ce au aflat că urmează să le fie virate salariile.

Anterior, renunţaseră la protest şi angajaţii regionalei CFR Bucureşti.

Opt trenuri blocate

Opt trenuri au fost blocate, azi, din cauza unei greve spontane la CFR, trei dintre garnituri fiind oprite în Gara de Nord, una la Chitila şi patru la Titu. Decizia a fost luată de angajaţi ai Regionalelor Bucureşti şi Constanţa din cauza întârzierii salariilor pe luna mai.

Gheorghe Popa, liderul Federaţiei Mişcare Comercial, a declarat că este o problemă administrativă şi că, în cursul după-amiezii de miercuri sau cel mai târziu joi, vor fi achitate restanţele din 30 mai.

Popa a spus că pentru Regionala Bucureşti administraţia a invocat probleme legate de bancă, precizând că i-a informat pe angajaţi în legătură cu această situaţie.

Una dintre garnituri avea destinaţia Budapesta, iar celelalte, destinaţii precum Timişoara şi Constanţa.

SURSA: Mediafax