Să investim în construcția unor spitale regionale.

Oficialii Ministerului Sănătății vorbeau recent despre finalizarea a cinci planuri regionale, care reprezintă baza pentru următoarele investiţii ce vor asigura României acces la 150 de milioane de euro, bani europeni. Practic, într-o primă fază, România va avea trei spitale regionale la Cluj, Craiova şi Iaşi.

Să implementăm proiecte pentru modernizarea spitalelor vechi la standarde europene.

Lucrurile nu par deloc simple: sunt necesare investiții de miliarde, bani pe care România nu-i are. Însuși actualul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a declarat, anul acesta, că circa 80% din spitale ar trebui închise, ceea ce este o opţiune complet nerealistă, care ar arunca țara în criză.

Să creștem salariile personalului medical.

De mai mulți ani, țara noastră se confruntă cu problema legată de ”lipsa medicilor”. Nu e de mirare că România este cunoscută și pentru faptul că ”exportă” fără să vrea genii în țări capabile să ofere atât cadru potrivit pentru această meserie, precum și salariile adecvate.

Să rezolvăm problema medicamentelor.

Dispariția și schimbarea unor medicamente cu altele au ca efect direct neîncrederea consumatorilor în sistem. Iar dacă adăugăm criza citostaticelor și prețul inaccesibil al unor medicamente, tabloul devine unul și mai complicat.

Să simplificăm tot procesul care se referă la ”cardul de sănătate”.

Nefuncțional, greoi și costisitor. Sunt doar câteva dintre problemele generate de introducerea cardului de sănătate. Sistemul cardului a costat aproape 20 de milioane de euro, până în septembrie fiind emise circa 16 milioane de carduri.

CITIȚI ȘI:

Ce trebuie să facă noul guvern pentru a scoate România din primitivism

Resetarea justiției

Comunicații: Internet în toată țara

De ce are nevoie agricultura

Țară, țară, vrem angajați!

TURISM: Țara care are "de toate"

Sectorul energetic are nevoie de o reformă din temelii

Mediu: viitorul nu arată bine

2017, anul deschiderii a cel pu'in 160 km de autostradă

 

Sistemul de educație suferă "mut"