'Groupama, unul dintre liderii pieţei de asigurări din România, şi-a îmbunătăţit rezultatele financiare în 2013 şi are ca principal obiectiv pentru 2014 atingerea nivelului de profitabilitate sustenabilă. Rezultatul tehnic net al companiei s-a îmbunătăţit semnificativ, cu peste 50% comparativ cu 2012, şi s-a bazat pe o profitabilitate mai bună a produselor clasice. Un aport important în obţinerea acestui rezultat au avut creşterea performanţei pe linia Casco şi reducerea voluntară a expunerii pe RCA', precizează un comunicat al societăţii de asigurări.

Principalele linii de asigurări care au înregistrat creşteri ale veniturilor au fost bunuri şi proprietăţi (asigurări agricole incluse), transport, sănătate & accidente.

'Anul 2013 a reprezentat pentru Groupama Asigurări un an de tranziţie şi ultimul an în care am înregistrat pierderi. Ne-am îmbunătăţit semnificativ profitabilitatea produselor de bază şi ne-am dezvoltat pe liniile Casco şi Property într-un ritm mai accelerat decât piaţa. Suntem lideri pe segmentul asigurărilor agricole şi ocupăm poziţiile 2 şi 3 în piaţă pe linia CASCO şi respectiv Property. De asemenea, am debutat cu succes pe segmentul asigurărilor de sănătate, unde am inovat printr-un produs unic în piaţă la momentul lansării. Obiectivul nostru strategic în 2014, anume atingerea pragului de profitabilitate sustenabilă este confirmat în primul trimestru, care pentru Groupama Asigurări este unul profitabil în termeni de rezultate', a declarat directorul general Groupama Asigurări, Francois Coste.

Groupama Asigurări este parte a grupului internaţional de asigurări şi servicii financiare Groupama, cu peste 13 milioane de clienţi şi 35.000 de angajaţi, la nivel global.AGERPRES

VERIFICĂ AICI DACĂ AI RCA