Pe de altă parte, ROPEPCA apreciază declaraţia ministrului de Finanţe Darius Vâlcov, care a dat asigurări că noua lege a redevenţelor va fi un 'rezultat al specialiştilor, al celor care lucrează în branşă' şi îşi exprimă disponibilitatea necondiţionată pentru continuarea consultărilor cu Guvernul României pentru elaborarea noului text de lege.

"ROPEPCA salută declaraţia ministrului de Finanţe Darius Vâlcov, care a dat asigurări că noua lege a redevenţelor va fi un 'rezultat al specialiştilor, al celor care lucrează în branşă' şi îşi exprimă disponibilitatea necondiţionată pentru continuarea consultărilor cu Guvernul României pentru elaborarea noului text de lege. ROPEPCA continuă să aducă contribuţii pentru dezvoltarea generală şi îmbunătăţirea situaţiei din industria de ţiţei şi gaze, cu efecte de multiplicare în întreaga economie', se spune în comunicatul citat.

Potrivit preşedintelui în exerciţiu al ROPEPCA, Michel Louboutin, "legea redevenţelor este o lege specială care trebuie tratată cu deosebită atenţie, astfel încât rezultatele aplicării ei să fie încurajarea investiţiilor în industrie, încurajarea creşterii locurilor de muncă, creşterea economică sustenabilă'.

"Industria ţiţeiului şi gazelor este cel mai important contributor la bugetul României, un angajator major de forţă de muncă bine plătită şi un investitor
strategic în infrastructură şi tehnologie de ultimă generaţie. ROPEPCA crede că legea redevenţelor este o lege specială, care trebuie tratată cu
deosebită atenţie, astfel încât rezultatele aplicării ei să fie încurajarea investiţiilor în industrie, încurajarea creşterii locurilor de muncă, creşterea economică sustenabilă. Toate acestea vor avea efecte de multiplicare majore la nivelul întregii economii şi societăţi româneşti, iar o lege a redevenţelor care să ţină cont de realităţile obiective ale industriei va conduce la o industrie de ţiţei şi gaze care va avea rol de forţă motrice a întregii economii', afirmă Louboutin.

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră a fost înfiinţată în anul 2012, iar misiunea organizaţiei este să ofere sectorului upstream de ţiţei şi gaze din România o voce comună, precum şi să susţină industria şi contactele acesteia cu mediul extern printr-o strânsă colaborare cu guvernul, autorităţile locale şi regionale, cu agenţiile independente, cu publicul general şi toţi cei interesaţi.

SURSA: Agerpres