Și, totuși, lucrurile pot merge neașteptat de prost, dacă scapi din vedere anumite detalii la care poate că nici nu te gândești. Pentru ca să ai succes la interviul de angajare, este necesar să-ți aloci puțin timp pentru a te organiza cât mai eficient.

Iată patru detalii pe care trebuie să le eviți dacă vrei să iei punctajul maxim la interviul de angajare.

 

1. Îmbrăcăminte nepotrivită sau neîngrijită. Pentru a nu avea surprize neplăcute în dimineața interviului, pregătește-ți miniuțios hainele din seara din ajun: de la fustă, pantalon, sacou, cămașă și până la ciorapi și pantofi. Verifică dacă toți nasturii sunt la locul lor și dacă pantofii sunt curați și dați cu cremă. De asemenea, verifică să ai pregătită mapa cu actele și hârtiile necesare, printre care CV-ul, scrisoarea de intenție și scrisorile de recomandare.

 

2. Respirația neplăcută. Pentru a evita această problemă deranjantă pentru cei din jur, bea ceva sau chiar ia o gustare înainte de interviu, însă, atenție, fără să conțină ceapă sau usturoi. Asigură-te că te-ai spălat pe dinți și respirația ta este proaspătă înainte de a intra la interviu.

 

3. Întârzierea. Dacă nu știi cu exactitate unde se află sediul companiei la care ești chemat la interviu, ai mai multe opțiuni. Fie poți merge cu câteva zile înainte să te orientezi în zonă, fie să-ți rezervi o marjă de timp pentru eventuale căutări. Și, atenție, dacă este vorba de o companie mare, poate dura și 10-15 minute din momentul în care intri pe ușa clădirii și până ajungi în biroul unde este programat interviul.

 

4. Neatenția. Din momentul în care ai intrat în companie, mobilizează-ți atenția și comportă-te amabil cu toți cei cu care interacționezi. Este posibil ca unul dintre ei să fie chiar intervievatorul sau, mai rău, viitorul tău șef. În niciun caz nu este momentul să te plângi de vremea de afară sau de mirosul neplăcut unor persoane pe care nu le cunoști.