'Salut faptul că în Parlament s-a renunţat la acel impozit diferenţiat pentru microîntreprinderile care nu au angajaţi (3% + 1.530 lei/trimestru), lucru care – dacă ar fi fost aplicat – ar fi dăunat dezvoltării mediului de afaceri românesc. Avem un Cod Fiscal corect, cu un TVA de 19%, cu renunţarea la impozitul pe clădiri speciale sau supra-acciza pentru carburanţi, cu un impozit de numai 5% pe dividende. Ţin să felicit Guvernul, Parlamentul, patronatele, reprezentanţii mediului de afaceri, pe toţi cei care au contribuit pentru ca astăzi să avem în România un mediu de afaceri favorabil investiţiilor şi dezvoltării, iar noul Cod Fiscal este un pas important în acest deziderat', a declarat Florin Jianu.

Potrivit preşedintelui PTIR, România poate şi trebuie să devină ţara cu mediul antreprenorial cel mai atractiv din regiunea de sud-est a Europei până în anul 2020.

'Ca preşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători subliniez că acel impozit de 1% pentru start-up-uri, reglementare la care mi-am adus contribuţia şi care înseamnă un demers spre acel deziderat exprimat de organizaţia noastră: România poate şi trebuie să devină ţara cu mediul antreprenorial cel mai atractiv din regiunea de sud-est a Europei până în anul 2020!', a mai spus Jianu.

Prevederile Noului Cod Fiscal şi ale celui de Procedură Fiscală au fost adoptate, miercuri, în Camera Deputaţilor.

Conform comunicatului PTIR, cele mai importante prevederi vizează impozitarea cu 1% pentru start-up-uri (pentru debutanţi în afaceri pe o perioadă de doi ani, cu obligativitatea de a avea minimum 1 angajat) şi cu 3% pe venit pentru microîntreprinderi (indiferent de numărul de angajaţi).

AGERPRES