Singura problemă care a rămas nerezolvată este decizia Comitetului ministerial pentru restructurare şi privatizare privind transferul celor 24.507.520 de acţiuni. Transferul participaţiei de 5% va fi realizat în afara Bursei, au declarat, pentru Kathimerini, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Parlamentarii greci au acceptat luna trecută să elimine dreptul de veto al Parlamentului asupra oricărei schimbări în acordul acţionarilor care controlează operatorul de telefonie OTE, înlesnind astfel vânzarea participaţiei de 5% deţinută de statul elen, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), în timp ce statul elen deţine 10%.

Statul are dreptul, conform acordului acţionarilor, să numească cinci dintre cei 11 membri ai Consiliului de Administraţie. De asemenea, are drept de veto pentru deciziile cheie.

Parlamentarii din opoziţie au acuzat Guvernul că intenţionează să vândă titlurile OTE într-o perioadă în care valoarea acţiunilor este extrem de scăzută.

OTE, care operează de asemenea în România şi Albania, este a doua mare compania elenă listată, cu o capitalizare de piaţă de aproximativ patru miliarde de euro.

O participaţie de 5% în OTE ar putea aduce statului aproximativ 200 de milioane de euro

OTE deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. AGERPRES