PUBLICAȚIILE NOASTRE:
SE INTAMPLA ACUM!

Premiile Capital

Gala Capital "Excelenţa în Management". Cine este cel mai bun CEO din Romania

Autor: capital.ro | miercuri, 30 martie 2016 | 2 Comentarii

Revista Capital a anunţat marţi seară câştigătorii Galei Excelenţa în Management, gală pentru care au fost nominalizaţi cei mai importanţi manageri din sectoarele economiei româneşti.

În cadrul Galei au fost acordate următoarele premii:

CEL MAI BUN CEO

Premiul 1- Omer Tetik - CEO Banca Transilvania

-Pentru coordonarea proiectului de dezvoltare a Băncii Transilvania care a avut o contribuție majoră la dezvoltarea mediului de afaceri autohton, prin produsele și serviciile oferite clienților. Mai mult, prin deciziile luate, anul trecut BT a obținut un profit record de 2,4 miliarde de lei. 

Premiul 2- Nicolae Marcu - CEO - Medlife

Pentru coordonarea proiectului de dezvoltare a Medlife prin preluarea unor operatori locali, nu mai puţin de şase doar în ultimele 12 luni, și oferirea de servicii de sănătate la standarde internaţionale.

Premiul 3- Dan Ostahie - CEO - Altex România

-Pentru deciziile de management din ultimii ani, care asociate cu evolutia bună a pieței, au condus compania la obtinerea unor rezultate remarcabile anul trecut: creșterea cifrei de afaceri cu aproape 30%, la peste 430 mil. euro, dublarea numărului de angajati şi dezvoltarea reţelei, inclusiv prin preluarea de magazine Domo. 

 

Nominalizați: NICOLAS MAURE (Automobile Dacia), DAVID HAY (AFI), IULIAN STANCIU (eMAG), SORIN GREU (Bog 'Art), MIKAEL FREDHOLM (World Class), BOGDAN PADIU (Teamnet Group).

 

 

CEL MAI BUN MANAGER FINANCIAR

Premiul 1- Liviu Bocșaru - Director Executiv Financiar și Administrativ Renault România

-Pentru activitatea financiară şi administrativă de peste 10 ani în cadrul grupului Renault România, din care face parte producătorul autohton de automobile, care a devenit anul trecut cea mai mare companie din România. 

Premiul 2 - Mirela Covașa - Director Financiar - NEPI

-Pentru încheierea, în numele NEPI, a unui angajament sindicalizat de finanţare, în valoare de până la 250 mil. euro.  Acesta este cel mai mare credit sindicalizat acordat până acum pe piaţa imobiliară românească.

Premiul 3 - Aurelia Rizea -Director Financiar - Lemet

-Pentru gestionarea, încă de la înființarea afacerii, a departamentului financiar, având și un rol extrem de important în strategia de dezvoltare a companiei.

Nominalizați: MANUELA MAFTEI (Altex România), ROXANA MANOLESCU (Caroli), CRISTIAN OSADCZUK (UPC România), OANA BRAICU (Mc Donald's), SIMONA LĂPUȘAN (ZITEC), MARIANA DURLEȘTEANU (KMG Internațional), ION CHIREA (Avon România și Moldova).

CEL MAI BUN MANAGER COMERCIAL ȘI/SAU DE VÂNZĂRI

Premiul 1- Sebastian Banciu - Director Comercial - Bilka

-Pentru formarea și coordonarea echipei de vânzări, pentru extinderea reţelei de distribuitori care au condus la obţinerea unei cifre de creşteri anuale de peste 40% anul trecut.

Premiul 2- Ovidiu Bejan - Director Comercial – RCS&RDS

-Pentru implicarea activă în dezvoltarea reţelei Digi Mobil, acoperirea de tip exterior a reţelei crescând  în perioada 2015-2016 cu 10% şi ajungând la peste 94% din populaţie la nivelul ţării.

Premiul 3- Gabriel Voicu - Director New Homes Division - Coldwell Banker

-Pentru că a pus bazele diviziei de locuinţe noi din cadrul Coldwell şi a reuşit să semneze un contract de exclusivitate pentru vânzarea ansamblului rezidenţial Cosmopolis.

Nominalizați: MIHAI ALEXANDRU BARBU (Flanco Retail), ADRIAN VOCA (Cris-Tim), ALINA NECULA (Adama), RĂZVAN CARACOTA (Alpha Real Estate Services), GYORGY ABRAN (Wizz Air), MIHAELA DOMSA (Profi), VICTOR ARMĂȘELU (Samsung Electronics România).

 

CEL MAI BUN MANAGER DE DEZVOLTARE

Premiul 1- Dana Demetrian- Vicepreședinte Retail&Private Banking - BCR

-Pentru supervizarea unei schimbări complete de strategie care a poziționat BCR în avangarda transformărilor de retail banking din România și în special pentru cea mai mare campanie de loializare derulată în mediul bancar, 30.000 de clienți acceptând oferta de rate reduse a BCR în campania “Scade Rata”.

Premiul 2- Çağri Memişoğlu - Director General Adjunct - Garanti Bank

- Pentru rolul esențial avut în procesul de transformare a Garanti Bank pe segmentul de corporate banking, prin încheierea de proiecte importante, care au contribuit la dezvoltarea economiei locale, au sprijinit antreprenorii români și au acționat ca punte de legătură pentru investitorii turci care gestionează afaceri în România.

Premiul 3- Dorin Preda- Business Development Manager - Medlife

-Pentru coordonarea mai multor proiecte importante de dezvoltare, în principal cele referitoare la achiziţii, prin care Medlife a ajuns unul dintre cei mai importanţi operatori privaţi de servicii medicale din România.

 

Nominalizați: DRAGOȘ SÎRBU (Flanco Retail), TATIAN DIACONU (Immochan România), TUDOR ŢIBOC (QuickMobile și Sole), ANTONIU PANAIT (Vastint România), IONUŢ ARDELEANU (Auchan România), ADRIAN PEAKE (Medicover România), ŞTEFAN BUCĂTARU (Agricover).

 

CEL MAI BUN MANAGER DE MARKETING SI COMUNICARE

Premiul 1- Mihaela Ungar- Director Divizie Funcțiuni Subordonate Directorului General Executiv KMG International

- Pentru coordonarea celei mai mari campanii de marketing concentrată pe interacțiunea cu consumatorul, care a avut rezultate remarcabile la nivel de notorietate şi poziţionare ca lider al mărcii Efix şi al brandului Rompetrol, precum şi înregistrarea unui trend ascendent al consumului mediu lunar.

Premiul 2- Andreea Mihai- Marketing Manager – Carrefour România

-Două dintre principalele axe pe care s-a concentrat Carrefour România în 2015 au fost inovația și dezvoltarea. Un rol cheie l-a avut Andreea Mihai, Marketing Manager al companiei. În urma dezvoltării de parteneriate cu foarte mulți parteneri locali, Carrefour România poate trece astăzi drept unul dintre cei mai importanţi retaileri din piaţa locală. 

Premiul 3 - Mihai Bogoi- Strategic Marketing Manager Cris-Tim

-Pentru coordonarea a numeroase campanii de marketing care au avut ca rezultat creşterea notorietăţii brandurilor Cris-Tim, dar şi pentru lansarea pe piaţă de noi produse.

 

 

Nominalizați: IONUȚ STANIMIR (BCR), MIHAELA FILIP ( Bitdefender), SIMONA ILIESCU (Medlife), MIHAELA MUREȘAN (Ikea), DANIEL BELU (Lemet), IOANA IONESCU (Cinema City România). 

 

CEL MAI BUN MANAGER ÎN TRANZACȚII

 

Premiul 1- Horia Ciorcilă- Președinte – Banca Transilvania

-Pentru coordonarea achiziţionării Volksbank Romania şi integrarea cu success a acesteia în portofoliul Băncii Transilvania, care astfel și-a consolidat poziția pe piața locală.

 

 

Premiul 2- Jean-Baptiste Dernoncourt - General Manager – Carrefour România

-Pentru susţinerea proiectului de dezvoltare a grupului în România și coordonarea  preluării de către Carrefour a celor 86 de magazine Billa din România.

 

Premiul 3- Cezar Scarlat- Partener - Abris Capital Partners

-Pentru coordonarea şi încheierea unei tranzacţii într-un timp de numai 4 luni, prin care firma de private equity, Abris Capital Partners a intrat în acționariatul gru­pului Pehart, un business de peste 100 de milioane de euro.

Nominalizați: HORIA MANDA (Axxess Capital), FADY CHREIH (Regina Maria), ALEX MORAR (NEPI), LAURENŢIU-CĂTĂLIN HANU (CTP România), ROBERT NEALE (Portland Trust), IOANNIS PAPALEKAS (Globalworth), PAULA CORBAN-PELIN (DLA Piper).

CEL MAI BUN RESPONSABIL DIN DOMENIUL JURIDIC

Premiul 1- Ruxandra Bologa - Partener - NNDKP

-Din poziţia sa de coordonatoare a departamentului Corporate, Energie şi Resurse Naturale din cadrul casei de avocatură NNDKP, Ruxandra Bologa i-a asistat pe francezii de la Lafarge în legătură cu vânzarea activelor din România către CRH, în cea mai mare tranzacţie din domeniul construcţiilor încheiată anul trecut.

Premiul 2- Fabiola Colomei - Legal Manager – eMAG

-Pentru asigurarea condiţiilor legale de a dezvolta noi servicii pentru client, precum 30 de zile drept de retur, Service Pick Up and Return, Garanția Plus și Deschiderea coletului la livrare.

Premiul 3- Valentin Truță - Director departament Juridic și Conformitate - McDonald’s România

-Pentru coordonarea echipei responsabile pentru gestionarea aspectelor juridice ale tranzacției complexe dintre McDonald’s Corporation și Premier Capital.

 

Nominalizați: ALEXANDRU REFF (REFF & Asociații), FRANCISC PELI (PeliFilip), ANDREEA ALEXANDRESCU (Carrefour România), ALIN BUFTEA (DLA Piper), DIANA SONIA STANCIULOV (Sonimpex Topoloveni), EMMANUEL SORDET (Telekom România).

 

CEL MAI BUN HR MANAGER

Premiul 1- Estera Anghelescu - Director Dezvoltare Personal și Employer Branding - Kaufland

-Pentru implicarea activă în procesele de recrutare ale companiei care a ajuns anul trecut cel mai mare angajator din România, având peste 14.000 de salariaţi. Doar anul trecut lanţul german de hipermarketuri a angajat peste 1.300 de persoane.

Premiul 2- Mihaela Popescu - Regional HR Senior Director CEE - Oracle

-Pentru coordonarea proceselor de recrutare ce ajuta la dezvoltarea companiei: dacă în 2004 avea 136 de angajaţi, în prezent numărul lor trece de 3.100.

Premiul 3- Mirela Țuțuianu - Manager Resurse Umane - Altex România

-Pentru procesul eficient de recrutare: Echipa Altex România fiind acum formată din 2.660 de membri în prezent, dintre care 1.328 au fost angajați doar in 2015.

Nominalizați: HELENA THYBELL (H&M), NICOLETA CAPĂTĂ (Flanco Retail), DANIELA VERCELLINO (EMEA Stefanini), DELIA SOFONEA (eMAG), FLORENTINA GREGER (ZITEC), CARMEN DUMITRACHE (Ericsson România), CARMEN BUDURU-CĂLIN (Mega Image).

 

Cel mai bun responsabil CSR

Premiul 1- Mădălina Puiu- CSR Programs Coordinator Orange România şi

Cristian Patachia - Development & Innovation Manager Orange România

-Pentru implicarea în educaţia tinerilor şi desfăşurarea de programe care să susţină creşterea calităţii acesteia. Amintim aici programul Orange Educational Program- cursuri susţinute de specialişti Orange, oferirea de burse şi stagii de practică precum şi dotarea Facultăţii de Electronică și de Telecomunicații cu rețea Wi-Fi gratuită.

 

Premiul 2- Daniela Stoican - PR Manager – IKEA România

-Pentru desfăşurarea de proiecte axate pe protejarea mediului şi economisirea  resurselor naturale, precum şi implicarea în alte cauze sociale.

Premiul 3- Otilia Ostroțki - Coordonator CSR Grup Fildas - Catena

-Pentru dezvoltarea a numeroase campanii şi programe de ajutorare a categoriilor defavorizate, de informare a populaţiei cu privire la diverse afecţiuni, precum şi consilierea şi oferirea de servicii gratuite, implicarea şi sponsorizarea de evenimente caritabile. 

Nominalizați: MONA NICOLICI (OMV Petrom), MARIUS VĂCĂROIU (Policolor Orgachim), NICOLETA DELIU (BCR), ANNA-KATHARINA SCHEIDEREITER (Kaufland), IOAN IACOB (Qualitance), THOMAS BĂRBUȚ (Adeplast), JOHN ROSSITER (Sony Pictures).

 

Cel mai bun responsabil pentru o nouă intrare în piaţă

Premiul 1- Adrian Grecu- Director General - Mylan România

-În primăvara anului trecut, industria farmaceutică din România număra un nou jucător: compania americană Mylan, una dintre cele mai mari din lume pe acest segment. A intrat pe piața locală prin achiziția businessului Abbott, divizia de medicamente mature, o afacere cu rulaje de peste 40 milioane de euro în România.

Premiul 2- Klaus Josef Lutz - Director General - BayWa AG

-Pentru intrarea pe piaţa din România prin preluarea a 90% din acţiunile firmei Patberg International, un business de 40 milioane de euro, care tranzacţiona un volum de aproximativ 200.000 de tone de cereale.

Premiul 3- Stelian Iacob- Administrator – Therme Bucureşti

-Pentru administrarea şi inaugurarea celui mai mare proiect de greenfield din industria turismului construit în estul Europei.

Nominalizați: MULER ONOFREI (Panattoni Europe), MIHAI POPESCU (Ergo Asigurări), LADISLAV TRPÁK (Zoot.cz), PAULA DOBRESCU (Business Travel Turism), SUBASKARAN ALLIRAJAH (Lycamobile), BERNARD JACOBS (Join Airlines), PHILIP AARSMAN (Business Lease).

Premiul special- Amalia Anghel- Manager Comunicare Corporate GDF SUEZ Energy România

-Pentru implementarea în 2015 a celei mai vizibile campanii de rebranding, prin care compania GDF SUEZ a devenit Engie. Schimbarea de marcă a fost însoţită şi de o schimbare de poziţionare: reducerea consumului energetic prin eficienţă energetică, digitalizarea informaţiei şi dezvoltarea energiilor nepoluante.

Premiul special- Florin Talpeș - CEO - Bitdefender

Pentru că a creat unul dintre cele mai importante branduri naționale ale cărui produse de securitate sunt utilizate de peste 500 milioane de utilizatori individuali și companii din întreaga lume.SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul
contului de facebook. DETALII >>

EVZ

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Unica

Adevarul

Click

DZ

Animal Zoo

EVZ Monden

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul
contului de facebook. DETALII >>

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.