Potrivit studiului, angajaţii demotivaţi sunt nefericiţi, monopolizează atenţia şi timpul managerilor cu probleme inexistente şi influenţează, în mod negativ, activitatea companiei. Aceştia pot fi recunoscuţi prin rutina zilnică: nu lucrează eficient, au o stare constantă de nemulţumire şi frustrare, nu acordă suficientă atenţie clienţilor sau termenelor limită şi aşteaptă, cu nerăbdare, următoarea pauză, fapt care generează pierderi şi scăderea profitului. 

"Planurile de asigurare privată de sănătate dedicate companiilor pot fi accesate prin intermediul MediHelp Internaţional şi includ, printre altele: asigurare pentru maternitate, investigaţii complexe, tratamente pentru cancer şi transplant de organe, tratamente stomatologice în caz de accident, transfer medical de urgenţă, evacuare şi repatriere, beneficiarii având acces la peste 425.000 de furnizori de servicii de îngrijire medicală în toată lumea. Serviciile sunt deductibile până la 400 euro/an, atât pentru angajator, cât şi pentru angajat, iar în cazul în care 10 sau mai mulţi angajaţi sunt incluşi în plan, condiţiile medicale preexistente sunt asigurate", a declarat Laura Afrasine, director general MediHelp Internaţional, potrivit Agerpres. 

Conform statisticilor publicate de Eurostat, România se află pe ultimele poziţii în Uniunea Europeană din punct de vedere al gradului de ocupare a forţei de muncă. În acest context, creşterea productivităţii angajaţilor devine o preocupare constantă a companiilor, iar una dintre soluţiile aplicate cel mai des este crearea unui pachet personalizat de compensaţii şi beneficii, adaptat nevoilor şi cerinţelor acestora. 

De asemenea, un studiu realizat recent de Manpower arată faptul că 52% dintre angajatori oferă beneficii şi avantaje suplimentare candidaţilor, 51% investesc în dezvoltarea personalului existent, iar 48% oferă pachete salariale mai mari.