CRH a achiziţionat în România toate cele opt firme în care Lafarge are participaţii, care au circa 1.000 de angajaţi şi care gestionează cele două fabrici de ciment de la Medgidia şi Hoghiz, staţia de măcinare de la Târgu-Jiu, cele 16 staţii de betoane şi cele 16 cariere şi balastiere. Tranzacţia include şi brandurile Multibat şi Romcim. Lafarge România are o capacitate de producţie de ciment de 4,9 mil. tone pe an şi o capacitate de producţie de agregate de 3,5 mil. tone pe an. Investiţiile totale realizate de producător în facilităţile locale se ridică la 700 mil. euro, din care 81 mil. euro au fost investite în ultimii cinci ani de criză. CRH mai deţine în România companiile Elpreco şi Ferrobeton.

La nivel global, producătorul irlandez a cumpărat de la Lafarge şi Holcim 24 de fabrici de ciment, din care cinci în Europa Centrală şi de Est, respectiv două în România. Capacitatea de producţie a acestor facilităţi este de 36 mil. de tone anual, iar volumele produse sunt de 23 milioane de tone anual. În 2013, facilităţile preluate au produs 79 de milioane de tone de agregate şi 8 milioane de tone de asfalt.  Compania a preluat circa 15.000 de angajaţi, ajungând la un număr total de 91.000 de angajaţi. Activele preluate de CRH au avut în 2013 vânzări estimate la 5,2 mld. euro şi un profit brut estimat la 752 mil. euro.

LafargeHolcim, compania rezultată din fuziunea celor doi producători de ciment, a ajuns numărul unu la nivel internaţional, cu vânzări nete combinate de 30 mld. dolari în 2014. Prin achiziţia activelor vândute de Lafarge şi Holcim, irlandezii de la CRH au urcat de pe locul şase pe locul trei în clasamentul celor mai mari producători mondiali, în faţa sa fiind Saint-Gobain, iar după, mexicanii de la Cemex şi nemţii de la HeidelbergCement – prezenţi în România prin Carpatcement.

Fuziunea dintre Lafarge şi Holcim a fost parafată în 15 iulie.

Harta activelor vândute de Lafarge în România