„Am plecat de la 3.300 de oameni în 2013, în 2015 1.300 au fost disponibilizați, cu plăți compensatorii care încă le plătim din surse proprii, din ceea ce producem. Oamenii vor avea dreptul, nu și obligația, să se ducă în interviu la următorul cumpărător și să dea acest interviu”, a declarat Bogdan Stănescu.

„Nu e nicio condiționalitate nici din partea salariaților și nici din partea investitorilor să existe un transfer de angajați de la Oltchim către investitor. Mai mult, fiecare dintre cele două părți are opțiunea de a se înscrie pe o listă în vederea preluării de către noul angajator, iar investitorii au, de asemenea, obțiunea de a alege din acea listă de salariați, salariații pe care îi dorește și cu care vrea să continue. Am imaginat cumva un proces win-win, adică toate părțile au de câștigat. La investitori există un scoring virtual de 5.000 de euro pe fiecare salariat preluat”, îl completează Ovidiu Bicu.

 Dacă preia angajați de la Oltchim, investitorul are obligația de a-l păstra cel puțin doi ani. În ceea ce-i privește pe salariați, aceștia vor avea de ales dacă vor continua să muncească la noul proprietar – asta în cazul în care vor fi aleși în urma interviului –  sau dacă preferă să primească salarii compensatorii.  

„Am fost în fiecare secție și am explicat fiecărui salariat: aveți posibilitatea, nu vă forțează nimeni, să vă înscrieți pe acea listă. În cazul în care nu v-ați înscris, investitorul nu are de unde să știe că existați și îi va prelua la interviu pe cei din listă. Cei care nu au fost admiși în noua companie, vor rămâne la Oltchim și vor primi salarii compensatorii”, încheie Bogdan Stănescu.