PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Eveniment

ANSVSA: Nu există o legătură directă între brânza de vaci din lotul produs în data de 22 februarie şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHU

Autor: Maria Ionescu | vineri, 04 martie 2016 | 0 Comentarii

Din rezultatele parţiale ale probelor prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii ca probabilă sursă a îmbolnăvirii copiilor diagnosticaţi cu SHU reiese faptul că nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs în data de 22.02.2016 şi îmbolnăvirile bebelușilor afectați, potrivit .

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) a recepţionat, până pe data de 29 februarie 2016, un număr de 337 de eşantioane din probe prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii şi notificate prin Sistemul Rapid de alertă pentru Alimente şi Furaje

La acestea se adaugă un număr de 59 de eşantioane, recepţionate până pe data de 3 martie 2016, din probe prelevate de echipele mixte DSV - DSP din apă, produse lactate şi lapte materie primă şi 15 eşantioane din probe de produse lactate, solicitate pentru a fi analizate, de către proprietarul unităţii de procesare a laptelui din judeţul Argeş, în cadrul programului de autocontrol.

Până la această dată, din totalul de 411 eşantioane recepţionate, nu a mai fost depistată prezenţa Escherichia Coli serogrupul O2. 312 au fost finalizate (dintre care două cu rezultate pozitive) şi 99 de eşantioane sunt în lucru.

Datele rezultate din verificările ANSVSA indică faptul că nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs în data de 22.02.2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHU.

Precizăm că, procesul de pasteurizare al laptelui materie primă asigură distrugerea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26), iar produsele rezultate sunt sigure pentru consum.

În ceea ce priveşte proba pozitivă depistată la carnea de pasăre (cazul Bacău), precizăm că, prin tratarea termică corespunzătoare şi respectarea normelor de igienă se împiedică transmiterea  bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26).

Ca urmare a recomandărilor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, ANSVSA, în cadrul verificărilor pe care le desfaşoară,  va extinde investigaţiile la nivelul  exploataţiilor de animale, care au produs sau furnizat alimente consumate, al procesării alimentelor şi al ingredientelor din compoziţia produselo alimentare, conform datelor transmise de Ministerul Sănătăţii.



SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul
contului de facebook. DETALII >>

EVZ

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Unica

Adevarul

Click

DZ

Animal Zoo

EVZ Monden

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul
contului de facebook. DETALII >>

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.