„Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică a fost spart de Anonymous”, a anunțat sâmbătă dimineaţă într-un mesaj postat pe Twitter grupul de hackeri, potrivit site-ului ibtimes.com. „Sunt două zile de când încercăm să câştigăm o bătălie pe mările furtunoase ale internetului şi am reuşit în cele din urmă să câştigăm această bătălie. De data aceasta, am reuşit să trecem de măsurile de securitate ale INOE şi am făcut publice câteva documente foarte interesante”, se menţionează în postarea facţiunii româneşti a Anonymous.
La momentul difuzării ştirii, site-ul INOE, inoe.ro, nu era accesibil. Potrivit grupului de hackeri, datele interceptate, în cantitate totală de 2,8 GB, reprezentau 1.810 fişiere, în 297 de foldere. De asemenea, Anonymous a postat un link pentru descărcarea informaţiilor piratate pe site-ul său, anonops.ro. Softpedia susţine că grupul de hackeri crede că INOE cheltuie extrem de mulţi bani, iar un document făcut public din cele piratate ar indica faptul că Institutul ar fi cheltuit 300.000 de dolari pe un computer.
Grupul „hacktivist” a fost foarte activ în România în ultimele zile, notează International Business Times. Anterior, în cursul săptămânii, grupul care operează sub numele AnonOpsRomania a anunţat că a obţinut numele a peste 700 de agenţi activi şi 2.500 de agenţi inactivi ai Serviciului de Informaţii Externe (SIE). De asemenea, cu ceva vreme în urmă grupul a anunţat că a piratat baza de date a Institutului Naţional pentru Fizică şi Inginerie, mai scrie sursa citată.
Sursa: Agerpres