Problema gravităţii de pe piaţa muncii, arestarea lui Madoff şi averea tot mai redusă a populaţiei sunt câteva dintre subiectele economice de astăzi din blogosferă.

Martie 2009 este prima lună de martie din 1997 încoace în care şomajul e mai mare decât în luna februarie, în timp ce luna aprilie 2009 este prima lună de aprilie din 1992 încoace în care şomajul e mai mare decât în martie, scrie „Balonul Imobiliar”.

S-a încheiat încă o pagină din istorie. Madoff a fost condamnat la 150 de ani de închisoare. Este deznodământul uneia dintre cele mai mediatizate escrocherii din istoria recentă. Şi, cu toate că mulţi ar vrea să pună punct aici acestei afaceri, rămân o groază de întrebări fără răspuns, notează „Trenduri Economice”. 

Daca analizăm evoluţia averii nete a populaţiei în ultimii doi ani, aceasta s-a redus de la aproximativ 1.180 miliarde lei in 2007 la 1.050 miliarde anul trecut, respectiv de la 355 la 285 miliarde euro, rezultând o diferenţă de 70 mld din care 30 mld euro reprezintă impactul cursului de schimb, arată Cristian Orgonaş.

Alte titluri din blogosfer

Microsoft Romania: Cel mai mare buget de marketing din istoria noastra  (victorkapra.ro)

Cui se adreseaza de fapt programul Prima Casa? (khris.ro)

De ce sunt japonezii, acolo unde sunt (hymerion.ro)

Schimb de clienti intre operatorii mobili (dandragomir.biz)

Totul despre “PR”-ul din Romania… (dragosdehelean.ro)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.