Zi proastă pentru Simona Halep! Din păcate, campioana noastră a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea al Turneului de la Roma.

Meci excelent până la acel moment

Simona Halep (locul 3 WTA) a jucat astăzi împotriva lui Angelique Kerber din Germania (locul 26 WTA). Campioană en-titre a acestui turneu de categorie WTA 1000, Simona conducea în partida disputată la Roma, cu scorul de 6-1, 3-3.

Până la acel moment, românca făcuse un meci foarte bun, impunându-se categoric în setul întâi, în care a luat şi 3 break-uri.

Halep a abandonat şi a părăsit arena cu ochii în lacrimi

Din păcate, la un serviciu al lui Kerber, Halep s-a accidentat la gamba piciorului stâng şi a fost nevoită să ceară îngrijiri medicale. Din păcate, se pare că accidentarea nu a fost una uşoară, pentru că, în final, Simona a fost nevoită să părăsească “Grand Stand Arena”, şchiopătând şi cu ochii în lacrimi.

Pentru prezenţa la acest turneu, Simona Halep va primi 45 de puncte WTA şi un cec în valoare de 18.000 de euro.

Campioana din România îşi poate pierde şi locul pe podiumul mondial

În continuare, Angelique Kerber o va întâlni pe Jelena Ostapenko (Letonia, locul 49 WTA).

Veştile proaste nu se opresc aici pentru Simona Halep. Dacă Aryna Sabalenka (Belarus, locul 4 WTA) se va califica în semifinalele Turneului de la Roma, Simona va pierde locul trei în clasamentul mondial în favoarea jucătoarei din Belarus.

Sabalenka a trecut astăzi de Sara Sorribes Tormo (Spania, locul 51 WTA), cu scorul de 7-5, 6-1.