Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte joi pentru a decide în legătură cu posibile noi restricţii în vederea limitării pandemiei. Anunțul a fost făcut chiar de către prefectul Capitalei Alin Stoica. Acesta a subliniat că va exista şi o hotărâre de Guvern în acest sens. Şedinţa Executivului începe la ora 17.00.

„În momentul de faţă sunt în pregătire atât o hotărâre de Guvern, cât şi o şedinţă CNSU. Nu vor fi la fiecare sector decizii separate. Noi aşteptăm în cursul zilei de mâine (astăzi, n.r.) să se ia decizii la nivel guvernamental, o hotărâre de Guvern şi la nivel de CNSU pe care noi le vom implementa imediat. Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să fie mâine (astăzi, n.r.). Imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după şedinţă de CMBSU”, a subliniat prefectul.

Printre propuneri sunt şi propuneri care vizează nu numai Bucureştiul, ci şi o parte din judeţul Ilfov.

“De aceea acolo ar trebui să luăm decizii şi pe zona respectivă şi da, aşa cum am mai spus, Bucureştiul reprezintă un pol economic şi demografic foarte important şi Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone”, a afirmat miercuri Alin Stoica.

Noi reguli în București

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este peste 7 în judeţul Ilfov. Acesta peste 6 în Timiş şi în Bucureşti, unde este în creştere, potrivit informaţiilor transmise miercuri de GCS.

Potrivit ultimelor informații care vizează restricțiile pe București, numărul persoanelor din hipermarketuri, mall-uri dar și alte magazine alimentare ar urma să fie limitat. În același timp, toate evenimentele private ar urma să fie și ele interzise. Cea mai des adusă în discuție măsură vizează închiderea magazinelor de la ora 18.00 în timpul săptămânii. În timpul weekendului, ele se vor închide de la ora 16.00. Este posibil ca locurile de joacă amenajate pentru copii să fie închise. În ceea ce privește organizarea evenimentelor private precum înmormântările, nunțile sau botezurile, aici vor avea voie să meargă maxim 16 persoane, inclusiv cele care oficiază slujba.

În același timp, cluburile, barurile, dar și discotecile ar urma să fie închise. Terasele vor fi singurele care mai rămân deschise, dacă respectă normele impuse.