În următaorele zile, mercurul din termometre va urca până la 15 – 16 grade, iar  săptămâna viitoare, în unele zone se anunță și peste 20 de grade, relevă prognoza meteo emisă de ANM.

De asemenea, meteorologii spun că aceleași temperaturi se vor păstra atât de Crăciun cât şi de Revelion.

În Capitală cerul va continua să fie noros, iar în weekend va ploua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Vremea în următoarele trei zile

Pe parcursul zilei  de sâmbătă cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor și va ploua local în vest și nord-vest și pe spații restrânse în restul teritoriului, iar la munte, în special în Carpații Occidentali, se vor semnala precipitații mixte. Unele intensificări ale vântului vor fi în zona montană înaltă și în sudul Banatului.

Seara și noaptea înnorările vor fi mai persistente și ploile mai frecvente în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Maramureș și estul Transilvaniei, în timp ce în restul țării va mai ploua izolat, iar spre dimineață cerul va deveni variabil; în Carpații Orientali și la altitudini mari în Meridionali vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, izolat vor fi condiții de polei, iar pe creste vântul va avea intensificări, temporar viscolind sau spulberând zăpada.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime în general între 1 și 9 grade. Se va semnala local ceață – în prima parte a zilei în special în Moldova și Transilvania, iar noaptea cu precădere în vest și sud-vest.

În Capitală vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Cerul va fi temporar noros, iar seara și la începutul nopții va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Vor fi condiții de ceață.

Duminică, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la mijlocul lunii decembrie, chiar deosebit de caldă la orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale zilei în zona Carpaților Orientali. Se va semnala ceață, la începutul zilei mai ales în vest și în nord-vest, iar noaptea în special în zonele joase din sud, centru și est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, unde temporar va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 13 grade, iar cele minime între -4 și 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -9 grade.

În Capitală vremea se va păstra mult mai caldă decât în mod obișnuit la mijlocul lunii decembrie, în special ziua. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Vor fi condiții de ceață, cu precădere în cursul nopții.

La început de săptămână vremea va fi în general frumoasă, iar procesul de încălzire a vremii va continua urmând a se înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât cele normale perioadei.

Luni, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 16 grade, iar cele minime între -6 grade în depresiunile intramontane și 8…9 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

În Capitală vremea se va menține la fel de caldă și frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Marți, vremea se va menține predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări în nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor situa în marea lor majoritate între 9 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 și 9 grade. Dimineața și noaptea în zonele joase de relief, îndeosebi din regiunile extracarpatice, izolat se va semnala ceață.

La București cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.