Victor Ponta, despre situația din România: E mai rău ca acum șase ani

Victor Ponta a spus că în momentul de față „nu mai protestează nimeni” deoarece „și-au dat seama că au fost păcăliți” iar situația actuală este foarte rea.

„E mai rău ca acum șase ani. Atunci mulți medici din țară au salvat oameni. Evident că rămânem în minte cu cei care și-au pierdut viața. Dar acum e mult mai rău. Nici măcar nu i lasă acasă, îi duc în străinătate unde au aceeași soartă.

Probabil că cei care au ieșit atunci în stradă au ieșit cu intenții bune. Acum probabil că se simt rușinați că au fost folosiți, că cineva și-a bătut joc de ei și acum nu se dă doi bani pe ei. Am avut atâtea tragedii, la Piatra Neamț, la Petromidia. Acum nu mai protestează nimeni pentru că cei de atunci și-au dat seama că au fost păcăliți. E foarte rău, e mai rău ca atunci”, a spus Victor Ponta la România TV.

Vom suferi cu toții

De asemenea, Ponta a susținut că rezultatul final „al acestei manipulări este că vom suferi cu toții”.

„Rezultatul final al acestei manipulări este că vom suferi cu toții, cu foarte multe datorii și mai săraci decât atunci. Și ministrul, care ar trebui să ne umple de bani, a venit tot pe fondul acelor proteste. N-ar putea să facă, totuși, și el ceva? Între timp, e primul an , după 2012, când nu cresc deloc salariile, pensiile, alocațiile, în schimb cresc datoriile și prețurile.

Când vor începe să vină facturile la curent și gaze… vom suferi cu toții. Cineva va plăti, dar nu știu cine că nu ne putem ține copiii în țară să plătească datoriile. Cîțu e foarte ocupat să-l bată pe Orban. Să-l bată odată și să se ocupe de guvernare. Trebuie să guverneze, nu doar să-l bată pe Orban”, a completat acesta.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin