O veste teribilă pentru fanii maşinilor cu motoare pe benzină sau motorină vine din Germania!

Adio, maşini pe benzină şi pe motorină de la Volkswagen!

Unul dintre cei mai importanţi constructori auto la nivel mondial, compania germană Volkswagen, va renunţa total, între 2033 şi 2035, la vânzarea de automobile echipate cu motoare cu ardere internă în Europa.

Motivul este, evident, tranziţia pe care industria auto o face spre vehiculele electrice. Decizia Volkswagen priveşte şi Statele Unite şi China, însă, în aceste ţări, încetarea comercializării maşinilor pe benzină şi motorină se va face la o dată ulterioară.

Informaţia a fost făcută publică, sâmbătă, de către unul din membri Consiliului de Administraţie al Volkswagen, într-o declaraţie pentru presa germană, scrie agenţia Reuters.

În urmă cu o săptămână, Audi, constructor aflat sub umbrela grupului Volkswagen AG, a anunţat că va renunţa, din 2026, la maşinile cu motoare pe benzină sau motorină, dar şi la cele hibride.

Klaus Zellmer, responsabilul pentru vânzări în CA al Volkswagen: „În Europa, vom ieşi din afacerile cu vehicule cu ardere internă între 2033 şi 2035. În SUA şi China, mai târziu. (…) În America de Sud şi Africa, vom avea nevoie de mai mult timp din cauză că infrastructura şi cadrul politic lipsesc încă.”

70% din maşinile vândute de Volkswagen în Europa ar trebui să fie electrice în 2030

Constructorul auto german îşi doreşte ca 70% din vânzările sale totale de automobile în 2030, în Europa, să fie reprezentate de cele electrice. În acest mod, Volkswagen ar fi pregătit pentru o eventuală înăsprire a obiectivelor de mediu venită de la Bruxelles.

Întreaga flotă de autovehicule Volkswagen ar urma să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, până în anul 2050, cel mai târziu, a mai precizat Klaus Zellmer.

La nivelul Uniunii Europene se doreşte un control mult mai strict al emisiile poluante ale autovehiculelor, iar asta obligă constructorii auto să accelereze dezvoltarea de tehnologii cu emisii reduse. Dacă nu se întâmplă asta, companiile auto riscă să fie amendate dacă autovehiculele lor depăşesc limitele privind emisiile de CO2.

Portofoliul grupului german Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Sursă foto: Pixabay