Vladimir Putin va face „totul” pentru a elimina pericolul atacurilor ucrainene la Belgorod

Vladimir Putin a transmis, marți, 9 ianuarie, un mesaj important. Potrivit purtătorului său de cuvânt, armata rusă se angajează să facă „totul” pentru a opri atacurile ucrainene de la Belgorod, asigură Kremlinul.

Primul pas va fi „minimizarea” pericolului. Al doilea pas va fi eliminarea acestuia, conform declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Astfel, armata rusă anunță că va face „totul” pentru a opri atacurile ucrainene asupra orașului Belgorod. Acesta este un oraș rus care a devenit ținta a numeroase atacuri.

Acest lucru s-a întâmplat după ce Moscova a reluat bombardamentele în Ucraina. Această declarație a fost transmisă marți, de către Kremlin, conform AFP.

„Armata noastră va continua să facă tot ceea ce poate pentru a minimiza pericolul, într-o primă fază, iar apoi pentru a-l elimina complet”, a declarat Dmitri Peskov.

Incidente violente au crescut în intensitate în ultimele săptămâni. Ele au afectat ambele părți ale frontierei.

Rusia a anunțat că are intenția să amplifice atacurile împotriva vecinului său. Anunțul vine în urma deciziei Moscovei de a evacua sute de locuitori din Belgorod.

Această evacuare reprezintă o premieră în aproape doi ani de conflict. Orașul fiind situat în apropierea Ucrainei și fiind ținta a numeroase bombardamente din partea ucrainenilor.

Dmitri Peskov
Dmitri Peskov (SURSA FOTO: kremlin.ru)

Rușii au reacționat la atacul ucrainean din 30 decembrie 2023

Evenimentele din Belgorod, desfășurate la data de 30 decembrie, au evidențiat faptul că teritoriul rus și populația civilă pot fi direct implicate în conflicte. Acest incident reprezintă cel mai grav bilanț înregistrat de către Rusia de la momentul invaziei în Ucraina.

Incidentul din Belgorod a produs consecințe tragice, soldându-se cu 25 de persoane decedate și 100 de răniți în această localitate cu o populație de 335.000 de locuitori. Acest oraș se află la doar 50 de kilometri de frontiera cu Ucraina.

Orașul Belgorod a fost ținta unui atac în urma unui bombardament intens asupra orașelor ucrainene. În urma acestui atac, 55 de persoane au pierit. Acest bilanț tragic reprezintă cel mai grav incident înregistrat la Kiev de la declanșarea conflictului.

În urma unor atacuri recente, autoritățile din Belgorod au luat decizia de a prelungi vacanța elevilor în școlile municipale și în localitățile învecinate, începând de joi, 4 ianuarie.

În cadrul colegiilor tehnice și universităților situate în localitățile afectate de această măsură, se recomandă organizarea sesiunilor de învățare la distanță.

Până în prezent, autoritățile de la Kiev nu au făcut nicio declarație oficială cu privire la atacurile desfășurate asupra teritoriului rus. Se pare că aceste acțiuni reprezintă o strategie nouă, adoptată pentru a riposta la atacurile îndreptate împotriva orașelor ucrainene prin desfășurarea de contraatacuri asupra localităților rusești.