EMI Group este unul dintre cei mai proeminenţi jucători din industria muzicală, cu un portofoliu bogat. Divizia de casa de discuri, EMI Music, operează în întreaga lume şi reprezintă artişti din multiple genuri muzicale, prin intermediul unor label-uri precum Angel, Astralwerks, Blue Note, Capitol, Capitol Latin, Capitol Records Nashville, EMI Classics, EMI CMG, EMI Records, EMI Records Nashville, Manhattan, Parlophone, Virgin Classics si Virgin Records.

“Intenţionăm să achiziţionăm divizia de casă de discuri a EMI în termeni atractivi, în concordanţă cu principiile noastre de disciplină financiară deplină. Suntem încrezători că vom putea crea un plus de valoare pentru acţionarii noştri datorită cunoştinţelor despre industrie şi experienţei noastre, deja demonstrate, de integrare cu succes”, a declarat Jean-Bernard Lévy (foto), CEO Vivendi

Lucian Grainge, Preşedinte şi CEO Universal Music Group, a adăugat: “UMG se angajează să conserve patrimoniul cultural şi diversitatea artistică EMI (…) vom fi mai bine pozitionaţi şi vom putea să valorificăm pe deplin multiplele noi oportunităţi de pe piaţa actuală, vom putea servi mai bine intereselor artiştilor, compozitorilor şi partenerilor nostri de afaceri şi nu în ultimul rand, le vom putea oferi fanilor mult mai multe opţiuni.”

Ioana Fesnic, Managing Director al Universal Music România şi Bulgaria a declarat: “Suntem foarte încrezători că (…) eforturile noastre de promovare din sfera muzicii de calitate şi totodată cele îndreptate împotriva pirateriei din industria muzicală vor fi mult mai bine răsplătite de consumatori”

Tranzacţia a fost aprobată de Consiliul de Conducere şi de Consiliul de Supraveghere Vivendi. Finalizarea înţelegerii se supune unei serii de condiţii, inclusiv aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare din tarile şi continentele implicate. Vivendi va finanţa tranzacţia din liniile de credit existente. Concomitent, Vivendi şi UMG vor vinde active mai puţin importante în valoare de 500 de milioane de euro.
Foto: The Guardian