”Nu renunț. Până la ultimul dosar rezolvat, nu renunț. Apreciez mult implicarea Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, și, binențeles, a tuturor celor care au muncit în casele de pensii județene.”, și-a început mesajul ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Aceasta a mai notat că singură nu reușește să facă minuni însă că aduce respect pentru munca ministerului pe care îl conduce.

”Se poate face treabă și în administrație. Nu o să reușesc minuni (oricum nu le reușesc singură) dar aduc respectul pentru muncă susținută în Ministerul Muncii.”, scrie aceasta pe Facebook.

14.000 de dosare cu termen depășit

Ministrul Muncii a ținut să menționeze că la data preluării mandatului erau 14.000 de dosare cu termen depășit pentru recalculare. Violeta Alexandru se miră pentru ce au primit miniștrii dinaintea ei indemnizația de ministru dacă n-au făcut ceea ce trebuia.

”La preluare mandat: 14000 de dosare cu termen depășit pentru recalculare. Cum or fi putut să încaseze indemnizația de ministru cei care au fost înaintea mea în acest minister? Pentru ce? Pentru niște legi făcute de angajați?”, notează șefa de la Ministerul Muncii.

În continuarea mesajului, Alexandru notează că în prezent sunt 3.700 de dosare în lucru și că zilnic vin noi solicitări.

”Sunt la 3700 de dosare în lucru astăzi. Facem față deși vin zilnic noi solicitări. Nu ne oprim, nu fac acest lucru pentru a mă afișa cu cifre. Respect fiecare pensionar, fiecare om care a muncit. Această muncă și perseverență este forma mea de respect.”, se arată în mesajul ministrului.

Rămâne de lucrat

În încheiere, ministrul Muncii a notat că în anumite zone rămâne mult de lucrat însă majoritatea caselor teritoriale sunt la zi cu recalculările.

”Tot la Alba (unde se muncește pentru scăderea numărului restanțelor) și la Sectorul 1/București, Neamț rămâne de lucrat mult și în perioada următoare. În rest, majoritatea caselor teritoriale sunt la zi cu recalculările ceea ce îmi demonstrează că #sepoate.”, a scris Violeta Alexandru.