În rundele de alocare se va stabili poziţia fiecărui bloc câştigat în bandă. Rundele primare şi cele suplimentare au permis determinarea numărului de blocuri generice pe care ofertanţii câştigători le-au câştigat în fiecare categorie, precum şi preţurile de bază ale blocurilor de frecvenţe respective, dar nu şi frecvenţele specifice care vor fi alocate ofertanţilor câştigători. Rundele de alocare urmăresc definirea modului în care frecvenţele concrete vor fi repartizate între câştigători, iar obţinerea poziţiilor preferate în fiecare bandă de frecvenţe se va realiza în urma oferirii unor sume suplimentare de către participanţii la licitaţie.

Fiecare ofertant care a câştigat blocuri de frecvenţe în rundele primare şi suplimentare îşi va exprima preferinţele, pe baza unei liste de opţiuni predefinite furnizate de Comisie. Astfel, fiecare ofertant câştigător are posibilitatea de a depune o ofertă în care să indice suma pe care este dispus s-o achite pentru alocarea preferată de frecvenţe în fiecare bandă, în plus faţă de preţul de bază total determinat în urma rundelor primare şi/sau suplimentare. Câştigătorii care nu au preferinţe în ceea ce priveşte alocarea de frecvenţe nu trebuie să depună o ofertă. Toţi ofertanţii care au câştigat două sau mai multe blocuri din aceeaşi categorie vor primi frecvenţe adiacente în banda respectivă de frecvenţe.

Combinaţia de oferte de alocare valabile depuse care are cea mai mare valoare totală dintre toate combinaţiile posibile va fi declarată câştigătoare. În cazul în care mai multe combinaţii de oferte de alocare valabile au valoarea cea mai mare egală, Comisia va selecta una dintre combinaţii prin tragere la sorţi.

Operatorii care participă la licitaţie sunt 2K Telecom, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange România, RCS & RDS şi Vodafone Romania.