Cătălin Mahu a comentat una dintre variantele care se vehiculează în aceste zile pentru redeschiderea restaurantelor: testarea clienților. Mahu spune că ideea i se pare una neinspirată. ”Sunt puțin împotriva. Am alt punct de vedere.  Eu pun problema puțin altfel: am 3 clienți negativi, al patrulea pozitiv. Vor pleca la alt restaurant unde testul va arăta alt rezultat. Pentru că știm că aceste teste au un grad mare de eroare. Testul poate să iasă într-un fel aici, altfel dincolo. Noi ne trasformăm într-un prestator de servicii semi-medicale, si sunt uimit într-un singur fapt: mă bucur că alții pot să vândă atât de scump, pentru a-și permite testele. După ce industria de restaurant și-a plătit măștile, mănușile, acum trebuie să-și permită testele”, a explicat Cătălin Mahu.

Întreaga videoconferință Capital poate fi urmărită aici:

Cătălin Mahu a vorbit și despre cei care refuză să de vaccineze. El se întreabă dacă au drepturi cei care au trecut prin boală sau cei care s-au vaccinat. ”Cred că avem sub 10% din populația lumii vaccinată. Unde este minoritatea? Care va fi minoritatea pe 1 iunie? Eu cred că soluția pentru a scoate HORECA de la ATI este deschiderea totală a industriilor. Trebuie să purtăm măști, trebuie să avem distanțare, dar trebuie să funcționeze”, a explicat patronul rețelei ”La mama”.

”Statul și-a bătut joc de noi”

Mahu a vorbit și despre atitudinea statului român față de industria ospitalității în ultimul an: ”Statul și-a bătut joc de noi. Statul a făcut o ticăloșie și mai mare decât o vedem. Ne-a spus începând din martie anul trecut stați 2 luni că se termină, stați până la vară că vine căldura și ucide virusul, stați în toamnă că se termină, vine valul doi așteptați vaccinul, acum ne vaccinăm și trebuie să așteptăm  din nou. Aflăm pe zi ce trece că sunt tulpini peste tulpini”.

El spune că multe dintre măsurile luate de stat sunt aberante. De asemenea, omul de afaceri spune că știe foarte mulți oameni care au ajuns la limita falimentului personal din cauză că au avut încredere în promisiunile statului român pentru redeschidere. ”Și-au cheltuit toate rezervele personale având încredere în diversele promisiuni de redeschidere”, spune Mahu.

El este de părere că redeschiderea industriei HORECA se va face cu o contracției de aproximativ 40%, iar o revenire la volumul din 2019 se va face în 2-3 ani.