O victorie foarte importantă în lupta dusă la nivel mondial pentru stoparea pandemiei de coronavirus tocmai a fost anunţată de către Bosch. Grupul german a anunţat dezvoltarea unui test PCR pentru depistarea COVID care oferă rezultate fiabile în doar 39 de minute, fiind astfel cel mai rapid test PCR din lume.

Proiectul care a dus la realizarea acestui test rapid este parte a unui proiect de cercetare şi dezvoltare finanţat de către Ministerul german al Educaţiei şi Cercetării.

“Cel mai rapid test PCR pentru SARS-CoV-2 din lume: am dezvoltat un nou test COVID-19, chiar mai rapid pentru Vivalytic, dispozitivul nostru de analiză. Acest test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) oferă rezultate fiabile în 39 de minute. Predestinat pentru utilizare descentralizată în centrele de testare mobile, testul „ne va permite să liniștim oamenii și mai repede”, spune CEO-ul Bosch, Volkmar Denner”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Bosch România.

Iar munca specialiştilor Bosch nu se va încheia aici, se mai arată în acelaşi mesaj. În curând, dispozitiv Vivalytic va ajunge să poată evalua cinci probe simultan într-un singur cartuș de testare, la o viteză comparabilă, mai transmit cei de la Bosch.

“Și munca noastră de dezvoltare continuă: de la începutul lunii octombrie 2020, va fi posibilă evaluarea simultană a cinci probe într-un singur cartuș de testare, la o viteză comparabilă. Acest lucru va permite personalului medical să proceseze complet automatizat mai mult de 160 de probe pe zi folosind un dispozitiv Vivalytic”, se arată în mesajul Bosch România.

Mai multe informaţii despre dezvoltarea acestui test PCR pentru noul coronavirus pot fi găsite la această adresă.