Lovitură totală pentru Putin! Rusia este în stare de șoc. I-au eliminat pe loc

Peste 30.000 de militari ruși și-au pierdut viața în conflictul de pe teritoriul ucrainean, informează Ministerul Apărării din Ucraina. Acest bilanț vine după 94 de zile de război, cel început de Rusia la data de 24 februarie.

Aceste cifre nu au putut fi confirmate în mod independent, în timp ce Rusia a anunțat, în cadrul ultimului bilanț din data de 25 martie, că a pierdut 1.351 de militari ruşi.

”30.000. Această cifră enormă ne face să fim bucuroşi? Nu. Aşa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple. Dar câtă vreme cât un militar inamic se va afla pe teritoriul nostru, vom contina să fim nefericiţi. Vom continua să fim nefericiţi, indiferent de câte zerouri vom adăuga la această statistică oribilă”, arată Ministerul ucrainean al Apărării într-un mesaj publicat pe Twitter.

Mii de mașini blindate au fost distruse

Într-o postare separată, Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că au fost eliminați aproximativ 30.150 de militari ruși și că au fost distruse 1.338 de tancuri, 3.270 de maşini blindate, 631 de sisteme de artilerie și 203 de lansatoare multiple de rachete de tip Katiuşa (MLRS)

De asemenea, ucrainenii ar fi doborât 207 avioane, 174 de elicoptere, 504 drone şi 116 rachete de croazieră.

În plus, au mai fost distruse și 2.240 de vehicule și rezervoare de combustibil, 13 nave de război și 48 de echipamente speciale.

Peste 4.000 de civili au fost uciși în Ucraina

Mai mult de 4.000 de civili au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie, deși numărul real este probabil mult mai mare, a declarat Biroul ONU pentru drepturile omului.

În total, 4.031 de persoane au fost ucise, inclusiv aproape 200 de copii, potrivit Biroului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR), care are zeci de observatori în țară.

Cei mai mulți au fost uciși de arme explozive cu un impact puternic, cum ar fi bombardamentele de artilerie grea sau raidurile aeriene. Acesta nu a atribuit vina pentru aceste decese, scrie Al Jazeera.

Moscova a negat că ar fi vizat civili și a numit invazia sa o “operațiune militară specială” pentru a dezarma Ucraina, pentru a o “denazifica” și pentru a o scăpa de ceea ce a spus că sunt naționaliști antirusești încurajați de Occident. Ucraina și aliații săi au declarat că acestea sunt afirmații nefondate pe care Rusia le-a folosit pentru a-și justifica invazia la scară largă.

În declarația sa de vineri, biroul ONU pentru drepturile omului a precizat că cele mai multe dintre victimele civile înregistrate “au fost cauzate de utilizarea armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și rachete și lovituri aeriene”.

Acesta a adăugat: “OHCHR consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea de informații din unele locații în care au avut loc ostilități intense a fost întârziată și multe rapoarte sunt încă în așteptarea coroborării.”