Într-o postare video postat pe pagina sa de Facebook, preşedintele Pro România, Victor Ponta, a transmis un mesaj către toate partidele politice, îndemnându-le să voteze Guvernul Cîţu, pentru că România are nevoie de un Executiv cu puteri depline în acest moment, pentru a face faţă epidemiei de coronavirus.

În plus, Victor Ponta spune că este de acord cu suspendarea tuturor cursurilor şcolare până la finele lunii martie, dar propune Guvernului şi limitarea transportului în comun pentru această perioadă.

Mesajul transmis de Victor Ponta

„Suntem în mijlocul unei crize, poate cea mai gravă din 1989 până acum. Este vorba despre români, despre România, despre ceea ce trebuie să facem acum, nu mai târziu. Trebuie lăsate la o parte calculele electorale, interesele personale şi de partid. Pro România propune tuturor partidelor politice, Guvernului, preşedintelui, instituţiilor publice un set de zece măsuri care să fie implementate imediat.

Joi sau când se stabileşte votul e absolut necesar să avem un guvern cu puteri depline. Este important să avem acest guvern imediat. Trebuie să lăsăm orice calcul şi joi să votăm toţi un guvern care să aibă ca mandat combaterea, luarea tuturor măsurilor pentru evitarea efectelor acestei crize. Nimic altceva nu e mai important acum.

Măsurile de limitare a drepturilor fundamentale anunţate sunt necesare, dar asta se poate face doar prin lege. Sunt măsuri bune, dar trebuie luate conform Constituţiei.

Propunem ca la nivelul întregii ţări să fie suspendate cursurile şcolare până la finalul lunii martie. Nu va fi sfârşitul lumii dacă până la sfârşitul lui martie nu merg la şcoală. Vom face această propunere legala, sper să avem sprijinul tuturor partidelor.

Vor fi probleme legate de programul părinţilor, astfel că prin OUG, sau prin proiect de lege să stabilim regimul legal prin care unul din părinţi are dreptul să stea acasă.

Cerem guvernului să vină imediat cu propunere de limitare a transportului în comun în această perioadă”, a spus liderul Pro România.\