Fostul premier Victor Ponta a lansat un nou atac dur la adresa guvernării liberale și a șefului Cabinetului, Ludovic Orban, în contextul numirii unui nou director la ROMATSA – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian.

”La PNL merge orice”

”Dacă eu îl propuneam Director la ROMATSA pe Mihai Sturzu (care este pilot profesionist și zboară zi de zi cu românii noștri în toată Europa) aveam 1.000 de oameni în Piața Victoriei cerându-mi demisia!!!

Dar la PNL merge orice – dacă Șică Mandolină e Premier e bun și un domn de la beauty salon să conducă aviația!”, a scris Ponta joi pe Facebook.

În context, trebuie precizat că Sindicatul ROMATSA a trimis o scrisoare deschisă conducerii, act prin care este contestată numirea lui Florentin Ulmeanu pe postul de director de dezvoltare.

Ulmeanu a fost manager de salon de înfrumusețare și de service auto, anterior acestor numiri. El este un apropiat al PNL, fiind în cercul de influență al premierului Ludovic Orban.

Scrisoare deschisă a Sindicatului ROMATSA

”Școala vieții este atât de bine privită de puterea politică, încât nici ROMATSA nu a scăpat de o asemenea blagoslovire în conducerea executivă. Cu o experiență profesională, multilaterală în diverse domenii (conform CV-ului de pe pagina web ROMATSA, care a stat la baza promovării în funcție) ca producerea de seringi, saloanele de înfrumusețare sau reparațiile auto, dobândite în paralel cu un job full-time de meteorolog la unitatea de la Otopeni (cu excepția perioadelor de concediu pentru creștere copil), domnul Florentin Ulmeanu a fost considerat cel mai potrivit om din cei 1600 de salariați să ocupe postul de director al Direcției Regionale București.

Dacă un ospătar sau un patron de pompe funebre poate fi manager de spital, de ce nu poate un manager de salon de înfrumusețare să fie șef peste controlorii de trafic aerian? Nu putem să nu observăm că pe lângă școala vieții, ce mai au cei trei în comun este apartenența la un partid politic.

Cum Directorul General carea făcut numirea și-a dat demisia lăsându-l pe domnul Ulmeanu director, a căzut în sarcina succesorului său să rezolve problema. – și a făcut-o: l-a numit Director la Direcția de Dezvoltare, fiind clar că multitudinea de aptitudini îl face pe domnul Ulmeanu calificat pentru conducerea oricărui departament sau direcție din ROMATSA. Calitatea de membru al unui partid a ajuns să fie suficientă pentru accederea în funcții cu cerințe profesionale specifice, direct în vârful piramidei – suntem tot acolo de unde am plecat în 1989.

Când toată aviația civilă este în pericol la nivel mondial, iar controlorii de trafic fac sacrificii financiare pentru a supraviețui, probabil domnul Umeanu este singurul caz din domeniu cu o creștere salarială de 400% în perioadă de criză. La fel ca toate structurile cândva eficiente și prospere din România a venit și rândul ROMATSA să fie căpușată și distrusă de infiltrațiile politice, ghidate doar de interese personale, de lăcomie și de ignoranță”, se arată în scrisoare deschisă publicată de Sindicatul ROMATSA.