"Înţeleg indignarea opiniei publice faţă de bonusurile care continuă să curgă în valuri pentru bancheri, mai ales în acele instituţii care au fost salvate de contribuabili" în timpul crizei financiare, a afirmat liderul liberal-democraţilor, într-un discurs pronunţat la o fundaţie din Londra.

"În ajunul sezonului bonusurilor, nimeni nu trebuie să ne pună la îndoială hotărârea, ca acţionar majoritar în aceste bănci, de a face tot posibilul pentru a bloca remuneraţiile iresponsabile sau gratificaţiile în caz de eşec" – a insistat vicepremierul britanic.

"Impactul profund al degringoladei sectorului bancar asupra economiei noastre şi asupra societăţii noastre este şi mai clar astăzi. Mânia opiniei publice faţă de bănci nu a scăzut şi guvernul nu intenţionează să tolereze bonusurile" – a avertizat Clegg.

Vicepremierul liberal-democrat, al cărui partid formează alături de conservatori guvernul de coaliţie, a anunţat la începutul lui decembrie că luna viitoare va prezenta noi propuneri vizând să împiedice ‘comportamentele de nejustificat’ în materie de remunerare a celor mai înalţi responsabili din economie. Potrivit unui studiu publicat recent, salariile şefilor marilor companii au explodat în ultimii 30 de ani în Marea Britanie.
SURSA: Agerpres