„Îi acordă prezumpţia de nevinovăţie, o susţin”

Vineri, 26 mai 2023, Val Vâlcu, Cozmin Gușă și Bogdan Chirieac au vorbit despre scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep, despre retailerii care au continuat să colaboreze cu ea în ciuda acuzațiilor care i-au fost aduse și despre motivele pentru care nu s-au făcut, încă, filme despre ea și Nadia Comăneci.

„Aş vrea să apreciez că ultimul mare retailer român rulează în continuare reclamele cu Simona Halep. Nu s-a disociat!”, a declarat, vineri, Val Vâlcu în cadrul podcastului „Deferiţi Mass Media” de pe canalul de Youtube „DCNEWS RO”.

„Săptămâna trecută, o companie de construcţii s-a hotărât să sprijine COSR. Să aplaudăm. Legat de retailerul care o susţine pe Halep, ei au susţinut şi COSR. Faptul că nu au renunţat la ea, bravo lor, îi onorează”, a replicat Cozmin Guşă.

„Da, îi acordă prezumpţia de nevinovăţie, o susţin, e campioana noastră, nu s-au dus după fentă cum fac alţii”, a adăugat Val Vâlcu.

„Dar a ieşit şi antrenorul ăla francez de partea ei, a spus ferm că ce păţeşte fata asta e mult peste toate standardele”, a spus Bogdan Chirieac, făcând referire la Patrick Mouratoglou, antrenorul de tenis al Simonei Halep.

„Ideea este că uite, s-au făcut deja două filme artistice cu surorile Williams, iar noi nu am făcut niciunul cu Nadia Comăneci, nu mai zic de Simona Halep. Iar finanţările vin pentru filme din astea cu bube, mucegai şi noroi, despre cât de nasol e în România. Ministerul Culturii finanţează toate producţiile astea pentru festivaluri, unde trebuie să arătăm cât de nasol e în ţară”, a afirmat Val Vâlcu.

„Ar fi extraordinar cu Nadia. Mai ţineţi mintea cartea lui Ioan Chirilă, ”Nadia”, apărută în anii ’80? Ar fi un film de mare succes şi ar avea cine să joace acolo!”, a concluzionat Cozmin Guşă.

De ce a fost anulat din nou procesul de dopaj al Simonei Halep?

Cu câteva zile în urmă, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (International Tennis Integrity Agency – ITIA) a explicat decizia de a anula procesul Simonei Halep pentru a treia oară la rând.

ITIA a cerut amânarea judecării procesului de dopaj al Simonei Halep pentru ca ambele spețe în care este implicată jucătoarea de tenis (cea în care este acuzată de dopaj cu Roxadustat și cea legată de neregulile descoperite în pașaportul ei biologic), să fie judecate simultan.

„Am cerut ca ambele spețe să fie judecate împreună pentru a evita să avem foarte multe înfățișări. Pentru a face asta, dorim să le oferim tuturor părților, inclusiv tribunalului independent, timp suficient pentru a analiza materialele semnificative care au legătură cu ultima acuzație.

Până la urmă, este o decizie pe care o va lua tribunalul independent. Doamna Halep, de asemenea, are ocazia să-și prezinte argumentele”, scrie într-un comunicat de presă emis de instituția respectivă, citat de tabloidul britanic Express.