Monica Pop a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă și despre cum ar funcționa mai bine sistemul medical din România. Printre altele, ea spune ce strategie a adoptat cu cancerul, de care suferă de peste 10 ani.

Monica Pop se confruntă cu mai multe dificultăți

Renumitul medic din România a subliniat că oricine își dorește să fie sănătos. Din păcate, ea nu are în momentul de față cea mai bună stare fizică. Amintim că a suferit 6 intervenții chirurgicale din cauza cancerului de colon.

De asemenea, ea spune că tratamentul continuă.

„Cred că oricine își dorește să fie sănătos. Din păcate nu am, acum, starea fizică cea mai bună. Sunt cu un cancer de colon, după 6 intervenții chirurgicale și mai urmează. Continui cu tratamentul dar vreau să nu facă nimeni ce-am făcut eu, faptul că m-am dus prea târziu”, a relatat Monica Pop, într-un interviu pentru Fanatik.

Monica Pop
SURSA FOTO: spitaloftalmologie.ro

Renumitul medic ar fi vrut să facă și facultatea de Drept

Medicul a fost întrebat în interviul pentru sursa menționată și dacă are vreun vis pe care nu l-a îndeplinit până în momentul de față. Astfel, ea a spus că ar fi vrut să facă și facultatea de Drept.

Al doilea vis, tot neîmplinit, a fost să-și crească nepotul, spune ea.

„Sunt două lucruri pe care mi-aș fi dorit să le înfăptuiesc. Primul a fost să fac și facultatea de Drept. Am fost 10 medici în familie iar mie îmi plăcea să chiulesc de la ortopedie și să mă duc la tribunal pentru completele penale. Ascultam, îmi plăcea enorm. În capul meu îmi făceam propriile pledoarii iar, uneori, se întâmpla ca avocatul să pledeze ca în gândurile mele. Când am vrut să mă înscriu la Drept am primit numirea de director și am renunțat.

Iar al doilea vis, tot neîmplinit, a fost să-mi cresc nepotul, pe fiul verișoarei mele. Una din cele mai apropiate ființe din viața mea a fost Dana, verișoara mea, medic și ea. Avea 49 de ani când a murit din cauza unui cancer. Avea doi copii, o fată de 18 ani și un băiat de 13. Tatăl băiatului nu a fost, însă, de acord ca el să vină să locuiască la mine.

Ea spune că nu se aștepta la așa ceva

Înainte să afle despre boala cu care se confruntă, ea spune că nu se aștepta la așa ceva. Ea considera că este vorba despre un colon iritabil.

Totodată, ea spune că și-a făcut o singură strategie, pe care o recomandă tuturor bolnavilor de cancer.

Medicul subliniază și că „este important ca toți bolnavii să facă tratamentul impus de medici”. Acest lucru trebuie făcut neapărat, dar să nu își modifice viața, în măsura în care se poate.

Medicul spune că a vorbit de maxim 10 ori cu soțul ei despre boală

Potrivit explicațiilor oferite de Monica Pop, nu este bine nici ca o persoană să vorbească tot timpul despre asta.

Medicul spune că a vorbit de maxim 10 ori cu soțul ei despre boală și numai când se impunea.

„La început am considerat că este vorba despre un colon iritabil dar a apărut și o peritonită. De aici încolo se știe diagnosticul, cancer de colon. Am fost operată de trei ori la Floreasca, de către profesorul Mircea Beuran, cu care am fost colegă. Apoi de profesorul Irinel Popescu. Nu am vrut să plec din țară și, a doua zi după fiecare operație, eram la muncă.

Mi-am făcut singură o strategie pe care o recomand tuturor bolnavilor de cancer. Vreau să știe toată lumea, toți moderatorii de emisiuni, că această boală este una severă, dar tratabilă și, uneori, vindecabilă. În spitalul nostru suntem 6 oameni cu cancer și toți la treabă, nu lipsește nimeni. Statul acasă este o foarte mare greșeală, omul nu trebuie să-și schimbe viața sau să-și întrerupă tratamentul”, a mai spus ea.