Juriul competiţiei a premiat proiectul I’Velo pe baza unor criterii, precum sustenabilitate şi eficienţă, aspectele inovative ale proiectului, în funcţie de standardele tehnologice şi circumstanţele din regiune, costuri/beneficii şi compatibilitatea cu mediul. Energy Globe Awards reprezintă cea mai importantă distincţie internaţională, premiile fiind acordate în cadrul unei mari gale de televiziune.
"Suntem foarte fericiți pentru că am reusit, împreuna cu partenerii noștri, să punem pe picioare programul I`Velo în Romania, program care se bucură de un așa de mare succes. Iar acum I’Velo este recunoscut și pe plan internațional prin aceată importantă distinctie. Premiul reprezintă o recunoaștere a impactului pozitiv pe care îl are un asemenea proiect asupra mediului înconjurător", a declarat Raluca Fișer, presedintele Asociatiei Green Revolution.
550.000 de biciclişti, 20 de milioane de km parcurşi
Prin intermediul programului naţional I’Velo, lansat oficial la data de 9 mai 2010, au fost puse la dispoziţia locuitorilor din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Iaşi un număr de 1.100 biciclete.

Până la ora actuală, 550.000 de utilizatori au accesat I’Velo pentru a parcurge un milion de ore pe bicicletă, echivalentul a 20 de milioane km parcurşi.

Până în prezent, ceremonia a fost organizată în Japonia, Canada şi la Parlamentul European din Bruxelles. Ediţia din acest an a avut loc în Austria, la Wels. Printre celebrităţile care au prezentat premiile "National Energy Globe" s-au aflat, de-a lungul timpului Mihail Gorbaciov, regretatul actor american Peter Falk, Robbin Gibb (Bee Gees), Martin Sheen sau Nigel Kennedy.