Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, a transmis că, începând de vineri, persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta direct, fără programare, la centrele de vaccinare.

Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

“Începând de vineri, 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică şi luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare. De asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14,00 până la finalul programului, la ora 20,00, fără programare. Menţionez pentru persoanele de peste 60 ani că se pot prezenta pe tot parcursul intervalului de lucru de la 8 dimineaţa la orele 20,00″, a transmis Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, marți.

Cine va avea totuși prioritate

Acesta a subliniat că prioritate vor avea persoanele programate prin platformă. Cei care se prezintă suplimentar urmează să fie trecuți pe o listă suplimentară.

“Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. Un centru dacă are capacitate de 100 de persoane şi are 50 de persoane programate va elibera bonuri pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Cei care se prezintă suplimentar, eventual, pot să fie trecuţi pe o listă separată şi să se prezinte a doua sau a treia zi eşalonat în funcţie de numărul celor care se adresează centrelor de vaccinare”, a mai explicat Valeriu Gheorghiţă.

Conform acestuia, există posibilitatea ca această modalitate de vaccinare să crească totuși numărul de doze irosite.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin