Va fi obligatoriu! Amendă de 350 de lei dacă faci asta. Consiliul Local Sector 6 ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre care introduce amenda de 350 lei pentru ridicarea şi transportul autoturismelor care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare, începând de la cea de-a doua ridicare.

Pentru prima ridicare, proprietarul/deţinătorul legal/utilizatorul vehiculului nu va fi obligat la plata vreunui tarif ocazionat cu operaţiunile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculului în cauză, acesta restituindu-se gratuit persoanelor îndreptăţite.

Pentru următoarele ridicări care se vor face din motive de îngreunare a activităţii operatorilor de salubrizare se vor percepe următoarele tarife:

  • 200 de lei pentru ridicare vehicul mai mic de 5 tone;
  • 250 de lei pentru ridicare vehicul mai mare de 5 tone;
  • 150 de lei pentru transport vehicul mai mic de 5 tone;
  • 200 de lei pentru transport vehicul mai mare de 5 tone.

În acest caz, eliberarea vehiculului se va efectua proprietarului/deţinătorului legal/utilizatorului, după achitarea tarifelor de ridicare şi transport, în baza certificatului de înmatriculare.

Încasarea acestor tarife va intra în atribuţia Direcţiei Generale de Taxe şi Impozite Locale Sector 6.

Va fi obligatoriu! Amendă de 350 de lei dacă faci asta

Proiectul de hotărâre modifică prevederi din hotărârea Consiliului Local nr. 197/2017 privind efectuarea operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare, efectuarea lucrărilor de utilitate publică, precum şi intervenţia organelor abilitate în situaţiile de urgenţă pe raza Sectorului 6.

Proiectul introduce posibilitatea relocării vehiculelor care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare.

Astfel, proiectul menţine prevederi din hotărârea Consiliului Local nr. 197/2017 conform cărora Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 va dispune ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor în spaţiul deţinut de către Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, dacă, deşi în prealabil somat, proprietarul/deţinătorul legal/utilizatorul nu s-a conformat solicitării de mutare a vehiculului sau de eliberare a domeniului public sau privat al Sectorului 6, însă le adaugă pe cele potrivit cărora, prin excepţie, se poate dispune ridicarea şi relocarea vehiculelor în cel mai apropiat loc disponibil, în vederea desfăşurării activităţii de salubrizare.

“Ţinând cont de faptul că operaţiunile de salubrizare necesită eliberarea într-un ritm mai accelerat a domeniului public al Sectorului 6, considerăm necesară introducerea posibilităţii relocării vehiculelor, astfel încât aceste operaţiuni de salubrizare să se desfăşoare în condiţii optime.

De asemenea, am propus tarifele ce vor fi achitate pentru operaţiunile de ridicare şi transport în cazul ridicărilor ulterioare”, prevede raportul de specialitate al proiectului.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea