UPDATE: 

În ședința CMBSU s-au stabilit măsurile care se vor aplica în Capitală, dar şi perioada de valabilitate a acestora.

Măsurile adoptate de CMSUB:

– Interzicerea activității în restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, cu excepția celor cazați.

– Școală online pentru învățământul preșcolar și primar.

– Interzicerea activității în restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor.

– Interzicerea activității în cinematografe, săli de spectacole, inclusiv a manifestărilor în aer liber.

– Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea cu prezența fizică pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, dar și clasele terminale ale școlilor profesionale.

– Prin rotație, câte jumătate dintre elevii unei clase vor veni la școală câte 14 zile.

În ciuda campaniei de vaccinare anti-covid, cazurile de infectare au crescut semnificativ în ultimele zile, iar Bucureștiul s-a întors din nou în scenariul roșu.

Cazurile de infectare cu noul coronavirus au trecut de incidența de trei la mia de locuitori, motiv pentru care, Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte, duminică, pentru a adopta noi măsuri.

Mai exact, autoritățile au decis ce noi restricții vor fi aplicate în Capitală, dar și în ce perioadă vor fi valabile. Totuși, având în vedere Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, cel mai probabil se vor impune din nou restricţii pentru majoritatea domeniilor cum ar fi HoReCa, spectacole, cinematografe şi săli de jocuri.

Astfel, restaurantele ar putea fi închise din nou în interior, iar același lucru s-ar putea întâmpla și cu sălile de cinematograf, de teatru, dar și cu sălile de jocuri.

Totodată, la fel cum s-a întâmplat și în restul localităților la nivel național, cel mai probabil, noile măsuri impuse de autorități urmează să fie valabile în următoarele 14 zile.

Cazurile de coronavirus au crescut în București

De menționat este faptul că, rata de infectare în Bucureşti a fost, sâmbătă, de 3,12 la mie, după ce în ultimle 2 zile s-au confirmat peste 900 de cazuri de infectare. Mai exact, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 906 cazuri, iar vineri 927.

În ceea ce privește rata de infectare, aceasta a trecut de 3 la mie încă de vineri, când era 3,05 cazuri la mia de locuitori.

Autoritățile au mai subliniat faptul că, în Capitală s-au înregistrat şi cele mai multe dintre cazurile de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, dar şi unul dintre cele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană depistate în România.

Trebuie menționat și faptul că municipiul Bucureşti a ieşit din scenariul roşu în 25 ianuarie, însă acum a ajuns în acelai punct.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin