Va exista un nou proiect de buget al Capitalei?

Viceprimarul USR PLUS al Capitalei a scris miercuri, 5 mai, că va fi analizată nouă propunere iar bugetul va fi „realist, care să nu perpetueze practicile care au adus acest oraș în faliment”.

„Am avut în această seară o discuție productivă cu primarul general pe subiectul bugetului Capitalei pe anul acesta.

O nouă versiune a bugetului va fi transmisă Consilierilor Generali în cursul dimineții, împreună cu fundamentarea veniturilor și cheltuielilor propuse de Nicușor Dan. Este un pas înainte și ne dorim să căutăm în continuare, pe baza unor informații clare, o soluție corectă pentru București.

Vom analiza nouă propunere și vom continua discuțiile în cadrul unei noi întâlniri care va avea loc mâine seară, de la ora 19:30. Rămânem deciși să dăm orașului un buget realist care să nu perpetueze practicile care au adus acest oraș în faliment și care să reflecte reformele în administrația bucureșteană”, a scris Horia Tomescu pe Facebook.

Căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor

Totodată, Nicușor Dan a scris că dialogul a fost „echilibrat” iar participanții au „căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor.”

„Am avut în această seară un dialog online cu reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București, pentru a avansa pe tema realizării bugetului Capitalei. Alături de mine, la întâlnire au participat Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), Andrei Ionescu și Sebastian Moise (PMP).

A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție.

Discuțiile vor continua mâine seară și sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin