Noile eforturi ale administrației Biden reflectă o schimbare a erei Trump, fosta administrație americană încurajând uneori utilizarea criptomonedelor în cadrul sistemului financiar.

Michael Hsu, controlor interimar al valutelor, a declarat pentru FT că dorește ca oficialii americani să colaboreze pentru a stabili un „perimetru de reglementare” al criptomonedelor, scrie yahoo.

După ce a văzut că fintech-urile creează noi instrumente de procesare a plăților, Hsu a declarat că „este greu să nu ai un deja-vu” al anilor anteriori crizei financiare din 2008. Noile tehnici dau naștere „unui sistem bancar alternativ mai mare și mai puțin reglementat”, a spus el.

Prețul Bitcoin a scăzut

Prețul Bitcoin și al altor monede a scăzut din cauza FUD (Fear Uncertainty and Doubt) pe fondul unor informații care pun sub semnul întrebării viitorul pieței criptomonede. În primul rând, a fost impozitul pe venit, de 40%, propus de către administrația Biden, apoi preocupările de mediu expuse de Elon Musk.

Dar și anunțul său că Bitcoin nu va mai fi acceptat ca mijloc de plată la achiziționarea de mașini Tesla. Cireașa de pe tort a fost pusă de China, care a anunțat reglementări mai stricte asupra mineritului de criptomonede, precum și anunțul trezoreriei SUA că ar putea impune mai multe taxe asupra criptomonedelor.

Acest șir de evenimente a făcut ca Bitcoin să scadă până la 30.000 din maximul său istoric, reprezentând o scădere de 53,75% în decurs de doar două săptămâni. Capitalizarea de piață a criptomonedelor a scăzut, de asemenea, sub capitalizarea de piață de 2 trilioane de dolari pentru a se tranzacționa până la 1,2 trilioane de dolari.