Michael Osterholm a declarat că Statele Unite ale Americii ar putea intra din nou în lockdown național, timp de patru-șase săptămâni, pentru a putea ține sub control pandemia de coronavirus.

Acesta a mai spus că închiderea afacerilor și susținerea financiară pentru cei care nu vor mai primi salariul timp d epână la 6 săptămâni ar putea ajuta la menținerea sub control a pandemiei, dar și al continuarea economiei până la aprobarea și distribuirea unui vaccin.

„Am putea plăti pentru un pachet de susținere pentru a acoperi pierderea salariilor pentru angajați, pierderile companiilor mici și mijlocii, ale orașelor și statelor. Am putea face toate acestea. Dacă am face asta, atunci am putea să ne închidem timp de patru până la șase săptămâni”, a spus el.

SUA se îndreaptă spre iadul COVID

Directorul Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota, Michael Osterholm, spus la începutul acestei săptămâni că Statele Unite ale Americii se îndreaptă către ”iadul COVID”.

El a spus că numărul de cazuri este în creștere, pe măsură ce tot mai mulți oameni nu mai poarăt măști și nu mai respectă regulile de distanțare socială, manifestând așa-numita „oboseală pandemică”.

Mai mult decât atât, acesta a precizat că sezonul rece îi face pe oameni să stea mai mult timp în spațiile închise, spații unde virusul se poate răspândi mai ușor.

„Ceea ce trebuie să înţeleagă americanii e că urmează să intrăm în iadul COVID. Chiar se întâmplă. Acum 10 săptămâni am prezis că de Ziua Muncii vom vedea o creştere astronomică a numărului de  cazuri.

După cum ştiţi, acum vorbim exact de acest fel de problemă: 120-130.000 de cazuri noi pe zi, când acum câteva săptămâni vorbeam doar de 23-25.000 de cazuri. Acest număr va continua să crească substanţial, nici măcar nu ne-am apropiat de vârf”, a explicat Osterholm.

Acesta a ținut să menționeze că spitalele din unele orașe nu mai fac față numărului de infectări și că vine cea mai neagră perioadă a pandemiei pentru Statele Unite.