Televiziunea Kanal D va ieși din lista must-carry, începând cu data de 1 ianuarie 2019. Kanal D este în topul televiziunilor din lista stațiilor (prezentată de CNA) în vederea aplicării principiului must-carry și obligatorii la retransmisie de operatorii de cablu, în ordinea audiențelor, precum și pe baza altor criterii. În trecut, și alte televiziuni au solicitat ieșirea din lista must-carry.

Dogan Media International SA a solicitat deja CNA-ului ieșirea postului Kanal D din regimul must carry, dar aceasta își va produce efectele începând cu data de 1 ianuarie 2019, când, potrivit legislației în vigoare, acordurile de retransmisie cu titlu gratuit, eliberate de Dogan, își pierd valabilitatea, iar contractele încheiate cu Dogan sunt denunțate potrivit prevederilor aplicabile.

Pentru retransmiterea Kanal D în decursul anului 2019, pe baza unor relații comerciale, operatorii de servicii tv cu plată trebuie sa încheie un nou acord, cu efecte începând din 1 ianuarie 2019. Contractele trebuie remise către Dogan, ulterior Dogan trimițănd acorduri de retransmisie pentru televiziunea Kanal D, valabile pentru anul 2019. Dogan nu va accepta încheierea contractului începând cu altă dată decât 1 ianuarie 2019 și își rezervă dreptul de a nu elibera acorduri de retransmisie unor operatori, în măsura în care consideră, din motive rezonabile, că datele completate în contract nu sunt corecte sau nu reflectă realitatea. Dogan a solicitat încetarea retransmisiei televiziunii Kanal D, începând cu 1 ianuarie 2019, operatorilor care nu sunt de acord cu continuarea retransmisiei acestui post tv în condițiile prezentate în contract.

Tariful lunar de retransmisie este de 0,39 euro + TVA per abonat în primul an contractual și se majorează cu 3% în fiecare nou an contractual. Plata tarifului de retransmisie se va efectua lunar de către distribuitor, în termen de 30 zile de la data emiterii facturii de către radio-difuzor.

SURSA: HD Satelit