Clienţii producătorului din industria alimentară vor fi deserviţi de fabricile mai mari din Weiden (Germania), Ankara (Turcia) şi Kleszczów (Polonia). Fabrica din Bucureşti are o suprafaţă de 41.000 mp.

„Vom efectua această închidere într-un mod corect şi responsabil din punct de vedere social. În acelaşi timp, ne vom asigura că nu vor fi disfuncţionalităţi în aprovizionarea clienţilor noştri“, a declarat Ştefan Grote, vicepreşedintele executiv al diviziei alimentare pe Europa a companiei.

Constantia Felxibles, care oferă soluţii de etichete şi ambalaje pentru producători mari din industria alimentară precum Coca-Cola sau Danone, a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 10,7 mil. euro la fabrica din România şi o pierdere netă de 2,2 mil.euro. Datoriile firmei s-au ridicat la 11,2 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

Grupul mai deţine şi tipografia Novis din Cluj-Napoca, despre activitatea căreia nu s-au oferit detalii. Tipografia este prezentată ca fiind lider pe piaţa etichetelor cu peste şapte miliarde de etichete tipărite anual şi că are o cotă de piaţă de 30%. La tipografie lucrează peste 90 de angajaţi şi în 2015 a avut o cifră de afaceri de 9 mil. euro.

Divizia alimentară pe Europa a Constantia Flexibles are 12 unităţi de producţie în opt ţări, specializate pe zona de lactate, carne procesată şi patiserie. Compania este al patrulea cel mai mare producător mondial de ambalaje flexibile şi etichete, cu vânzări anuale de peste 1,9 mld. euro.

Grupul cu sediul în Viena este controlat de gigantul Wendel, care deţine circa 61% din Constantia Flexibles. Wendel este unul dintre cele mai respectate birouri de investiţii din Franţa, cu o capitalizare bursieră de 5,4 mld. dolari.