Miercurea trecută, ‘am fost diagnosticat cu cancer la prostată în stadiul unu. Vestea bună este că medicii mi-au spus că starea mea de sănătate nu-mi pune viaţa în pericol şi nici nu mă va slăbi prea mult’, a informat binecunoscutul investitor prin intermediul unui comunicat.

Mai multe examinări după primul diagnostic au arătat că boala nu s-a extins la alte organe, a adăugat Buffet, supranumit ‘oracolul din Omaha’.

‘Împreună cu medicii am căzut de acord asupra unui tratament de două luni pe bază de radiaţii zilnice pe care-l voi începe la mijlocul lunii iulie. Acest regim mă va împiedica să călătoresc în perioada respectivă, dar, în afară de acest lucru, activităţile mele cotidiene nu vor suferi modificări’, a subliniat el.

‘Mă simt foarte bine – ca şi cum aş fi pe deplin sănătos -, iar energia mea este la 100%’, a mai afirmat miliardarul american.

‘Îi voi anunţa pe acţionari (de la holdingul său, Berkshire Hathaway) imediat ce sănătatea mea se va schimba. Bineînţeles că asta se va întâmpla într-o bună zi. Dar sunt convins că ziua aceea e departe’, a menţionat Buffett.

Foarte cunoscut în Statele Unite, Warren Buffet a revenit în ultima vreme în prim plan ca urmare a disputei dintre preşedintele democrat Barack Obama şi adversarii săi republicani cu privire la politica fiscală a Statelor Unite.

În septembrie 2011, liderul de la Casa Albă a făcut cunoscut că sprijină ‘regula Buffet’, un nivel de impozitare de minim 30 la sută pentru veniturile anuale ce depăşesc un milion de dolari.

Miliardarul i-a dat numele său acestei măsuri, pe care o susţine, după ce s-a revoltat în public din cauză că plăteşte impozite mai mici decât secretara sa, în conformitate cu codul fiscal ce impozitează mai puţin veniturile din capital decât cele din munca depusă.

SURSA: Agerpres