Universal Music Group şi YouTube au anunţat că au în plan lansarea unui nou video site de muzică premium, în încercarea de a atrage mai mulţi advertiseri.

Universal, o subsidiară a grupului francez Vivendi, şi YouTube, deţinut de gigantul media Google, au anunţat ca noul site, numit Vevo, va fi lansat cel mai târziu până la finele anului în curs.

Cele două companii au subliniat ca vor împărţi veniturile provenite din publicitate. Universal Music Group va furniza conţinutul pentru Vevo, în timp ce platforma de video va furniza tehnologia ce va sta la baza noului site.

„Vevo va fi o platformă online de muzică premium, dedicată consumatorilor, advertiserilor şi deţinătorilor de conţinuturi”, au declarat, într-un comunicat, cele două companii.

Mai mult, Universal şi YouTube sunt de părere ca Vevo va avea, încă de la lansare, mai mult trafic decât orice alt site cu conţinut video. Pentru început, utilizatorii YouTube vor fi direcţionati către Vevo.

Google colaborează deja cu Universal Music Group, care furnizează cele mai populare conţinuturi de pe YouTube, înregistrând peste 3,5 miliarde de pagini vizionate.

Sursa: PC Magazine