Ce ziceti de un card pentru care limita de credit pur si simplu nu exista, care are gravat numele dumneavoastra cu aur si pe care, daca il detineti, puteti cere unui centru special de asistenta sa va indeplineasca orice dorinta, oricat de extravaganta sau bizara ar fi? Pentru a vea asa ceva ar trebui sa fiti, insa, sultan, seic sau cel putin unul dintre cei 10% din clientii de top ai bancilor. Mai mult decat exclusivist, World Signia MasterCard este emis de catre 22 de banci europene si are aproximativ 10.000 de clienti numai pe continent. Acestia pot cere la orice ora rezervari la hoteluri din Monaco, in preziua circuitului de Formula 1, porumbei albi pentru a face declaratii de dragoste iubitei, elefantei roz, ploi de petale de trandafir sau orice altceva isi doresc, cu conditia sa fie legal.
Neobisnuite pentru noi pot parea si produse care in strainatate nu se adreseaza doar celor foarte bogati. Cardurile inteligente, dotate cu un cip (in care sunt incorporate informatii referitoare la identitatea posesorului) si o antena, permit posesorilor sa faca plati la diferiti comercianti doar „aratand” cardul unor terminale speciale, fara a mai fi necesara trecerea prin cititoare de card. Cu PayPass MarterCard, spre exemplu, se poate intra la cinematograf sau se poate incheia mult mai rapid o plata la fast-food ori la cinematograf. Cardul a fost testat in Statele Unite. Astfel de carduri mai pot fi folosite pentru a intra la metrou sau, gratie informatiilor incorporate de cip despre posesor, pentru a participa la licitatii.
Mai aproape de noi, in Rusia, cardul cu cip fara contact a fost introdus pentru studentii care folosesc metroul din Moscova. Recent, Banca din Moscova, Rosan Finance, metroul Metropolitan si Visa au lansat un card inteligent co-branded, oferind preturi reduse la o gama de servicii, inclusiv sistemul de transport subteran, pentru persoane care primesc ajutor de stat (studenti, pensionari, militari, etc). Bineinteles, cardul poate fi folosit oricand atat pentru tranzactii la comercianti, cat si pentru operatiunea cea mai familiara in Romania: retragerea de numerar de la bancomat.