Anunțul a fost făcut luni, de directorul Camelia Grigore.

„Ne-am comandat hotă şi consumabile. Asta o să fie peste două luni, hota, peste o lună consumabilele, aşa din afirmaţia firmelor. Deocamdată să vedem dacă se mai poate accelera ceva sau nu. Noi trimitem mâine (marţi n.r.) o persoană să se instruiască la Matei Balş, să ştie să lucreze, că nu am mai lucrat aşa ceva deocamdată. Deci nu este vorba ca în următoarele două săptămâni să fim funcţionali (pentru a face teste de coronavirus n.r.)”, a explicat directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, pentru agerpres.

Până în acest moment, în spital sunt internaţi doi copii, o fetiţă şi un băiat, care au fost testaţi de coronavirus, dar pentru care încă nu au venit rezultatele testelor.

“Spitalul a demarat de la începutul lunii martie achiziţia unor materiale şi reactivi necesari pentru a putea stabili in laborator diagnosticul de infectare cu Covid-19, folosind ca sursă financiară bani de la Asociaţia Propediatria (firmele furnizoare au însă un interval de 6-8 săptămâni pentru livrarea acestor materiale şi reactivi)”, se arată într-un comunicat al spitalului sibian, emis în 9 martie.