Ludovic Orban a vorbit luni despre situația secretarului de stat numit de PNL la Ministerul Economiei. Potrivit liderului PNL, acesta a fost delegat de ministrul Claudiu Năsui să se ocupe de industria de apărare, dar fără să primească în subordine și companiile din industria de apărare, iar acest timp de exemplu se mai repetă și în cadrul altor oameni politici.

De menționat este faptul că, declarațiile făcute de Ludovic Orban vin ca un răspuns la nemulțumirile celor de la USR PLUS, care îl acuză pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care l-a lăsat fără atribuții pe secretarul de stat numit de USR PLUS.

Mai exact, în cursul zilei de luni, la ședința conducerii partidului, liderii USR PLUS s-ar fi plâns de faptul că secretarul de stat George Cățean (de la PLUS), ar fi fost lăsat cu o funcție pur simbolică, fără nicio atribuție.

Ludovic Orban, despre delegările ”interesante”

Ludovic Orban a venit la rândul său cu o replică acidă. Mai exact, în cadrul plângerilor făcute de USR PLUS, liderul PNL a spus că „sunt interesante aceste delegări”, acuzând la rândul său că și liberalii sunt lăsați fără atribuții de șefii lor de la USR PLUS.

În același timp, președintele Camerei Deputaților a mai declarat că PNL nu susține nici proiectul de lege promovat de USR PLUS în Parlament privind instituirea unei zile libere pentru cei care merg să se vaccineze.

„Nu avem niciun fel de obligație să susținem o lege a unor parteneri care nu au discutat cu noi, nici la nivel guvernamental, și care excede cadrul strategiei de vaccinare”, a spus Orban.

De menționat este faptul că, proiectul celor de la USR PLUS ar urma să fie supus votului în Senat luni după amiază.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu