Norul de praf saharian a lovit România!

Totuși, concentrațiile particulelor de praf de deasupra țării noastre vor fi mult mai reduse în comparație cu cele din alte zone, conform celor spuse de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteorologii au explicat că în perioada 01-03 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, mai ales în sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Chiar și așa, concentrațiile particulelor de praf care vor ajunge deasupra întregii țări vor fi mult mai reduse, comparativ cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice.

Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în regiunile vestice şi sudice, ulterior şi în restul ţării.

Informațiile transmise anterior de ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a informat joi, 29 aprilie, că masa de aer ce urmează să ajungă deasupra României va fi mult mai redusă, comparativ cu fenomenul din Peninsula Italică și şi sudul Peninsulei Balcanice.

„În perioada 30 aprilie-3 mai, circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. Concentraţiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice”, a transmis ANM într-un comunicat de presă.