Miercuri, Teodor Meleșcanu a anunțat oficial că i-a transmis lui Klaus Iohannis o propunere scrisă pentru retragerea lui George Maior de la ambasada României din Washington.

„Comisia de politică externă a Senatului a solicitat MAE să facă o analiză referitoare la dl ambasador Maior. În urma acestei solicitări am făcut analiza respectivă şi am trimis şi la preşedinţie propunerea de rechemare a ambasadorului George Maior şi numirea unui nou ambasador la Washington. Analiza noastră s-a bazat şi pe raportul Comisiei SRI legat de folosirea SRI în scopuri persoale de domnul Maior”, a declarat Teodor Meleşcanu la un post de televiziune.

În ceea ce privește persoana care îl va înlocui pe Maior, Meleșcanu a spus:

„Deocamdată am trimis propunerea la preşedinte, o să vedem care este decizia dânsului. Nu e nicio problemă să găsim un înlocuitor, dar trebuie să vedem mai întâi care este poziţia Preşedinţiei”, a spus ministrul de Externe, conform Agerpres.

Această inițiativă, de a-l rechema pe George Maior, a fost a președintelui PSD, Liviu Dragnea, și a celui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Relația noastră la Washington este blocată de actualul ambasador (George Maior – n.r.)”, a acuzat Călin Popescu Tăriceanu la Digi24. El a spus că ministrul de externe Teodor Meleșcanu este la curent cu aceste nemulțumiri ale sale, cu atât mai mult cu cât a cerut public schimbarea ambasadorului României în SUA, însă, a atras atenția liderul ALDE, schimbarea ambasadorului ține de președintele Iohannis. Iar președintele „se face, într-un fel, părtaș la toată această atitudine pe care Maior a avut-o și care a făcut enorme deservicii României”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.