Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier al României, a avut un atac fără precent la adresa președintelui Klaus Iohannis. Aflat în direct în emisiunea ”Exces de putere”, prin intermediul internetului, Tăriceanu a subliniat că își aduce aminte de ieșirea ”triunfătoare” a președintelui atunci când Comisia Europeană a oferit României 80 de miliarde de euro.

„Mi-aduc aminte de momentul ieșirii triumfătoare să ne anunțe cu cele 80 de miliarde și vreau să subliniez ceva. Că această cifră nu a fost rezultatul negocierii la care a participat Președintele.” a spus Tăriceanu

A stat ca un ficus decorativ

Mai mult decât atât, fostul premier subliniază că suma pe care am primit-o a fost pusă pe masă de către funcționarii Comisiei Europene, iar Klaus Iohannis a acceptat fără să negocieze.

„Această cifra a fost pusă pe masă de funcționarii de la Comisia Europeană și Iohannis a inghtit-o nemestecata. Nu a cerut nici un leu în plus, nici un leu în minus. Cât ne-au dat aia, ăștia au fost bani buni. El a stat acolo că un ficus decorativ.

Nu a obținut, cum se laudă, în urmă negocierilor o suma mai mare. Cum s-a întâmplat cu alte state care au făcut acest exercițiu. De exemplu, Polonia a obținut mai mult decât suma care îi fusese repartizată inițial.” a mai adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Ce spunea Klaus Iohannis la momentul respectiv

La finalul lunii octombrie, după întâlnirea cu membrii Comisiei Europene, președintele Klaus Iohannis a ieșit public și a declarat că România a obținut aproape 80 de miliarde de euro, fonduri europene.

„Am obţinut la reuniunea Consiliului Eurpean din iulie, circa 80 de miliarde de euro, fonduri europene destinate României, pentru următorii 9 ani.”, declara Klaus Iohannis, la finalul lunii octombrie, după întâlnirea cu membrii Comisiei Europene.

Acesta mai spunea că fondurile reprezintă o oportunitate istorică de a dezvolta România.

„Fondurile reprezintă o oportunitate istorică pentru noi de a dezvolta România, de a construi autostrăzi, căi ferate, de a moderniza infrastrutura energetică şi de mediu, de a implementa programe de digitalizare în economie, în administraţie.” , mai preciza Iohannis în acea perioadă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin